Kim Gordon élete első szólóambumával érkezik

2019.08.21. 14:44, Gaines

gordon.png

A Sonic Youth basszusgitáros-énekeséről, Kim Gordonról utoljára pont akkor adtunk hírt, amikor három éve kiadta élete első szólódalát. A Murdered Out című kislemezt idén ősszel végre LP is követi, a kilenc számos No Home Record október 11-én jelenik meg, és egy remek új dalt a hozzá tartozó klippel máris megismerhetünk róla.

Gordonnak ugyan valóban ez lesz az első saját neve alatt kiadott lemeze, de a Sonic Youth 2011-es feloszlása óta több projekttel is hozott ki korongokat: a Glitterbust experimentális zajrock-gitárduóban (Alex Knosttal) 2016-ban prezentált egy stúdiólemezt, míg a Body/Head noise-gitár formációval (Gordon és Bill Nace duója) 2013 óta három nagylemezt és két EP-t adtak ki, legutóbb a 2018-as The Switchet. Mellesleg még memoárt is írt, divatmodellkedett, színészkedett is, nem beszélve temérdek egyéb zenei kollaborációjáról.

A No Home Record létrejöttében a legnagyobb szerepet Justin Raisen zeneszerző-producer játszotta (Charli XCX, Sky Ferreira, Angel Olsen, Kylie Minogue, Ariel Pink), már a 2016-ban született Murdered Outot is ő segített tető alá hozni, és a szólólemeznek is ő az egyik producere Shawn Everett (The War On Drugs, Jim James, Warpaint) mellett. A lemez stúdiómunkái Gordon szülővárosában, Los Angelesben zajlottak, ahová a Sonic Youth-feloszlást és Thurston Moore-tól való válását követően költözött vissza, és a városhoz fűződő érzései hatottak a lemezre. „Az elmúlt pár évben LA-ben élve úgy éreztem, hazajöttem, mégis van egy olyan átmeneti jellege, mintha egyáltalán nem lenne az otthonom” – fejtette ki Gordon.

A ROCK ASSZONYAI: MEGHATÁROZÓ ZENÉSZFELESÉGEK

Az új beharangozó szám, a Sketch Artist ugyancsak Los Angeles utcáin játszódik, egy Uber-szerű utazásmegosztó szolgáltatás sofőrjét játssza benne Gordon, aki utasait – köztük a Broad City drag queenre sminkelt Abbi Jacobsonját – fuvarozva szemlélődik a városban, viszont a járókelők, akikkel összenéz, fura epilepsziás rohamban hanyatlanak a földre vagy perdülnek táncra. Nyugtalanító klip (a rendezője a berlini kísérleti filmes Loretta Fahrenholz), akárcsak az experimentális szám, melyben Gordon hűvös hangja baritonszaxofonnal dúsított glitches-elektronikus alapon incselkedik velünk.

A lemezborító és a számlista:

kim-gordon-no-home-record-album-artwork.jpg

01. Sketch Artist
02. Air Bnb
03. Paprika Pony
04. Murdered Out
05. Don’t Play It
06. Cookie Butter
07. Hungry Baby
08. Earthquake
09. Get Your Life Back

Címkék: kim gordon
https://recorder.blog.hu/2019/08/21/kim_gordon_elete_elso_szoloambumaval_erkezik
Kim Gordon élete első szólóambumával érkezik
süti beállítások módosítása