Már lehet nevezni a negyedik Magyar Klipszemlére

2019.08.19. 09:13, Gaines

04_klipszemle_poster_web-01.png

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét október 10-én az Akvárium Klubban. A nevezéseket szeptember 15-éig várják, többek közt a Recorder magazin különdíjáért is lehet versenyezni.

A magyar klipes mustrát hiánypótlásként tartották meg először 2015-ben, az első alkalommal az előző öt év klipjeivel lehetett jelentkezni; az ezt követő két évben a budapesti Toldi Moziban rendezték meg a kezdetben kétnapos szemlét. Egy év kihagyás után, tavaly az Ankertben tartották a harmadik fesztivált, Az eddigi három versenyen sorrendben a Pannonia Allstars Ska Orchestra (Részeg), a Csaknekedkislány (Tihany) és a Volkova Sisters (Bulletproof) nyertek. Az évente változó, független zsűri újságírókból, filmesekből és zenei szakemberekből állt össze, számos kategóriában osztottak díjat a a legjobb vágástól a legjobb alakításon át a legjobb koncepcióig vagy moodig, egy díjat pedig mindig a közönség szavazott meg.

Idén a Klipszemle nagyot lépett előre, és az október 10-én lévő díjátadót már Akvárium Klubban rendezik meg. Ráadásul négy helyszínen várnak majd programokkal: a NagyHallban versenyprogramvetítés és a díjátadó, a KisHallban OFF_Szemle, vagyis a Klipszemle versenyen kívüli alkotásai, tematikus vetítések és műfajfeszegetés várható. A VOLT Lokálban mindeközben Klipszemle_Backstage lesz, ahol szakmai kerekasztal-beszélgetéseket hallgatva lehet többet megtudni a product placementtől a pályáztatáson át az ideális online premierig. A negyedik helyszín az Akvárium teraszán lévő Petőfi Pódium lesz, ahol a korábbi shortlistesek és nyertesek közül lépnek majd fel páran akusztikus formációval.

Klipekkel szeptember 15-éig lehet jelentkezni a klipszemle honlapján. A beérkezett műveket egy újságírókból, filmesekből, zenei szakemberekből álló zsűri először 120-150 klipre szűkíti, majd a látottak alapján kategóriákat alkotnak.A tizenöt kategória győzteséről a zsűri mellett a közönség is szavazhat online, ezt szeptember 16 és 25 között lehet majd megtenni. A tavalyi megmérettetésre több mint hatszáz nevezés érkezett.

És akkor nézzük meg, kik alkotják az idei zsűrit: Cseh Renátó látványtervező, Éder Krisztián fotográfus, Fodor Máriusz zenész, Galler András Indián rendező és kaszkadőr, Inkei Bence újságíró, Kovács Eszter rendező-art direktor, Köbli Norbert forgatókönyvíró, László G. Gerzson zenei és programigazgató, Pálfi György filmrendező, Péterfy Bori énekes-színész, Virág Anikó stylist, divatszerkesztő és Miki357 fotós és kliprendező.

klipszemle_sajtotajekoztato_prez_1920x1080px-17.png

 A fődíj egy másfélmillió forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás, a szervezők különdíja egy egynapos stúdió- és eszközhasználat. Az NKA Hangfoglaló Program különdíja a legjobb magyar nyelvű produkciónak egy 400 ezer forint értékű támogatás, szintén különdíj egy fellépési lehetőség a következő CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon. A díjak között szerepel még 150 ezer forint értékű vodka, a Recorder magazin különdíja pedig egy exkluzív anyag az újságban.

íme az első három Klipszemle győztesei, Horváth Viktor, Fatér Ambrus és Berger Dalma rendezésében:

https://recorder.blog.hu/2019/08/19/mar_lehet_nevezni_a_negyedik_magyar_klipszemlere
Már lehet nevezni a negyedik Magyar Klipszemlére
süti beállítások módosítása