Kívül-belül kihűlt terek – Klip- és dalpremier! Gege: Séta

2019.08.07. 15:49, Gaines

gege_1.png

Sára Gergely a lírai szövegalkotás legkülönbözőbb változataival foglalkozik, slam poetryvel, versírással, és Gege néven hiphoppal. Közreműködött már Krúbival, pHLaT-tal, Lil Frakkal, 2017-ben Dokumentum címmel LP-t, tavaly pedig Csapda címmel EP-t hozott ki, utóbbit a kedvenc lemezeink közé válogattuk. Most készülő új lemezének első beharangozóját mutatja be a Recorderen, jöhet a Séta. Premier!

Gege az alternatívbölcsészhip-hop műfajba sorolja magát, és a létfilozofikus Séta szövegébe is becsempészett egy kis József Attila-parafrázist („le-lerepülnek a minden ágáról levelek”), az útkereső elmélkedést pedig a Blunt Shelter Records magyar zenei kollektíva oszlopos tagja, csontos jazzgitáros-fojtottan lebegős beatje támasztja alá. A 2019 őszén megjelenő új lemez, Az út összes alapjáért ő és StackOne lesznek felelősek, és Gege elmondása szerint hasonló lo-fi hangzás uralkodik majd rajta zeneileg. Így mesélt a közelgő LP-ről: „Az egész LP egy külső és belső utazás nyelvi leképeződése. Az utóbbi egy évben rengeteg dolog változott az életemben, ezek eszmei-filozófiai vetületéből és élményanyagából táplálkozik elsősorban Az út.” A Sétáról külön is megosztott velünk néhány gondolatot. „Bár a Séta nem a nyitó szám, viszont maga az út számomra mégis ezzel kezdődött, ez volt az első trekk ami megszületett róla. Ez a szám értelemkeresés végletek és végtelenség között, az állandó elemek kutatása az ismétlődő körforgásban. Egyfajta filozófiai lenyomat a vélt bizonyosságok és a megfoghatatlan ellentmondások tengelyében, fény és sötétség, megismerhetetlen mélységek és magasságok, születés és halál közé szorítva. A nyitó és a zárósor „egy” „élet” narratíváját fogja közre.”

A dalhoz klip is született, a szöveghez illeszkedve minimálban, a címhez passzoló sétálással. „A klipet Botta Ádám (aka Crizzly) készítette, akit Geddo-n keresztül ismerek. Kedvelem nagyon Geddo zenéjét, és az első kliptől fogva, amit Crizzlytől láttam nagyon tetszettek a vizuális megoldásai. Mivel a Sétában a szövegen van a hangsúly, ezért nem akartunk semmi bonyolultat, vizuálisan kirívót csinálni. A lényeg az egyszerűségben és az apró mozzanatokban rejlik, ezek húzzák alá a szöveg hangsúlyos pontjait. Azokon a helyeken forgattunk, amik számomra a valós sétáim helyszínei voltak, így meghatározó szerepet játszottak az életemben és az egész lemezzel kapcsolatos vízióm megvalósításában is” – foglalta össze Gege.


jöjjön tehát a filozofikus Séta:

Gege a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_37.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/08/07/kivul-belul_kihult_terek_klip-_es_dalpremier_gege_seta
Kívül-belül kihűlt terek – Klip- és dalpremier! Gege: Séta
süti beállítások módosítása