Pénteken indul a Művészetek Völgye!

2019.07.15. 15:52, trecorder

rec_074_image1.jpg
(X) Az ország kedvenc összművészeti fesztiválja idén is 1500 programmal készül július 19. és 28. között. Színházi előadások, kiállítások, irodalmi programok, beszélgetések, workshopok, hangversenyek, újcirkusz, tánc, zöld programok és persze koncertek színesítik a tíz napot.

A legnagyobb hazai előadók mellett nemzetközi sztárok is színpadra lépnek, valamint fiatal feltörekvő tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A Művészetek Völgye különlegessége, hogy nem épített a díszlet, hanem a három gyönyörű Balaton-felvidéki falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend terei, épületei, udvarai alakulnak át fesztiválhelyszínekké. Így talál a látogató a kapolcsi és vigántpetendi templomban komolyzenét, a tűzoltószertárban kiállítást és workshopokat, a taliándörögdi ovi udvarán képzőművészeti programokat, a művházban színházi előadásokat. Itt kicsit lelassul az idő és nagyobb teret kapnak a valódi találkozások, nemcsak a közönség, de az előadók is minden évben életre szóló közösségi élménnyel gazdagodnak. A Művészetek Völgye összeköti a generációkat, a művészeti ágakat, a várost a vidékkel, a művészeket a közönséggel, a hagyományokat a legújabb fejlesztésekkel.

                                                                                                                                                            / Alice Francis
alicefrancis2_2.jpgÉvről évre nemzetközi előadók is ellátogatnak a Völgybe, idén a Panoráma színpad fellépői között lesz a német neoswing-királynő, Alice Francis, a brit indierock csapat, az Amber Run és a Kosheen, akiknek a Hide U című dalát énekelte mindenki a kétezres években. Fellép a Boban Markovic Orkestar, vendégük Palya Bea lesz.

A hazai kedvencek közül színpadra lép az Anna and the Barbies, a Quimby, a Bohemian Betyars, a Csík Zenekar. Lesz Random Trip és Hiperkarma, koncertet ad a Péterfy Bori & Love Band, a Margaret Island, a Kiscsillag, a 30Y, az Elefánt, a Vad Fruttik és az Irie Maffia. Fellép Dés László, vendége Básti Juli lesz, a Budapest Bár koncertjén Behumi Dóri, Kiss Tibi, Németh Juci és Tóth Vera énekelnek majd.

A Völgylakók egy igazán egyedülálló jubileumi program részesei lehetnek: 10. születésnapját ünnepli a Szabó Balázs Bandája, ennek örömére a Modern Art Orchestrával közösen rendhagyó koncertet adnak.

Az 50 éves Kaláka Zenekar a Kaláka Versudvarban ünnepel majd több generációnyi rajongótáborával, Szalóki Ági gyerekzenekara pedig a megújult Világzenei Udvarban ad koncertet annak örömére, hogy 15 évvel ezelőtt pont a Művészetek Völgyében léptek fel először a legfiatalabbak előtt. A Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Zenei Stúdió idén harmadszor töltik meg a kapolcsi Gástya Udvart jobbnál jobb programokkal, vendég lesz többek között Boggie, Szeder, a Jónás Vera Experiment, Odett és a Carbonfools. A Harcsa Veronika Udvarban minden nap jógával indul, a kicsiket ringató foglalkozás, a nagyokat énekes workshop várja, fellép a Dresch Mihály Quartet, a Balázs Elemér Group, a The KHAT, Matthew Mitchell, a Montreux-i jazzverseny győztese és a Modern Art Orchestra. Tovább erősödik a tavaly indult Muflon Jazz Udvar, a hangulatos helyszín színpadán zenél majd a Trio Squelini & Rohmann Ditta, a Santa Diver, a Nagy János Trió feat. Dominique Di Piazza és itt mutatja be új, rendhagyó lemezét Dés András.

Megújul a Világzenei színpad, koncertet ad Palya Bea, a Cimbaliband, az Úzgin Űver, Kollár- Klemencz László, a Bagossy Brothers Company és a Gypo Circus. A budapesti Klinika miniklub is leköltözik szubkult-koncertekkel és okos elektronikával, udvarukban lesz Tej, Anton Vezuv, Dope Calypso és Trillion is. A Hangfoglaló Udvarban fiatal tehetségek zenélnek, mint például az Esti Kornél, a Csaknekedkislány, a Belau, a Konyha, Frenk és a Mongooz and the Magnet.

És ez még mindig csak ízelítő a könnyűzenei felhozatalból, a teljes koncertkínálatért és a színházi, irodalmi, komolyzenei, képzőművészeti programokért látogassatok el a fesztivál weboldalára!

www.muveszetekvolgye.hu

https://recorder.blog.hu/2019/07/15/penteken_indul_a_muveszetek_volgye
Pénteken indul a Művészetek Völgye!
süti beállítások módosítása