Magyarradar + klippremier – Plasticocean: Tarts ki

2019.07.15. 17:00, Gaines

plasticocean_bandphoto_2019.jpg

A metalcore-deathcore-djent műfaji pályán mozgó, saját jellemzésük szerint "soproncore" zenét játszó PLASTICOCEAN hivatalosan 2017-ben alakult, azóta kiadtak egy szerzői lemezt, és októberben jön a folytatás. Magyarradarunkban most bemutatkozik a soproni zenekar, plusz láthatjuk a második lemez első beharangozó klipes számát, a Tarts kit.

Hol alakult: Sopronban

Tagok, hangszerek:
Pap Gergő (ének), Cihlár Helmut (gitár), Csordás Bálint (basszusgitár), Kocsis Dániel (dob)

Stílus: Modern metal, ez több zenei stílus fúziójából áll, pl.: djent, death core, metal core

Hatások: Periphery, Architects, Emmure, Northlane, Isten háta mögött, Subscribe

Kiadó:
Az előző lemez szerzői kiadásban jelent meg, jelenleg kiadót keresünk.

Történet: A PLASTICOCEAN-t megelőző csapat (BLIZARD) utolsó három éve meglehetősen viharosan zajlott. 2014 nyarán a frontember és a dobos egyszerre léptek ki. 2015 elejére Cihlár Helmut gitáros kivételével, a teljes "legénység" lecserélődött.  Mindenki meglepetésére Helmut folytatta. Pap Gergő "Geo" énekes, Csordás Bálint basszusgitáros és Kocsis Dániel dobos közreműködésével újjászületett a zenekar. Izgalmas időszak volt ez, rengeteg élmennyel, nagy fesztiválos fellépésekkel, mint például a VOLT Fesztivál, Rockmaraton és jó pár teltházas klubkoncert a soproni közönséggel. Mindezek ellenére valahogy mégsem éreztük sajátnak, így egy közös ötlet által vezérelve 2016 decemberében feloszlattuk, hogy teret adjunk valami újnak. Ezt látszólag két hónap hallgatás követte, persze mi folyamatosan dolgoztunk már az új anyagokon. 2016 novemberében csatlakozott az akkor még névtelen formációhoz Bolla Péter "Titi", gitáros posztra. Zenekarunk megalakulásának időpontját 2017. januárját tekintjük. A közös munka az új csappattal annyira jól sikerült, hogy már az ezt követő márciusban egy teljes hétre bevonultunk jó barátunkhoz Simon Istvánhoz "Simi" a NO SILENCE STUDIOS-ba Gyulára és rögzítettük első lemezünket, amely a WAVE címet kapta. A zenekar életének eddigi legnagyobb segítségét a Hangfoglaló Program Induló előadói alprogram támogatása adta, hiszen elindított minket egy olyan irányba, amit tudunk, hogy jónak ígérkezik. Külön öröm és elismerés számunkra, hogy az egyetlen támogatott metál zenekar mi lettünk a 2018/2019-es évadban. A mentorunk Temesi Bertalan lett, aki más zenei világból jön, de teljesen képben van a jelenlegi metál zenei trendekkel is. Sokat köszönhetünk Bercinek, mert tényleg foglalkozik a zenekarral és aggódva figyel minket egy-egy koncertünkön, hogy minden úgy sikerül-e ahogy elterveztük. A 2019-es év, az előző év terveire alapszik. Időközben Bolla Péter „Titi” elhagyta a zenekart, de sokat köszönhetünk neki, mind zenei világunk, mind hangzásunk kialakulásában.

Megjelenések:
2017 második felében jelent meg zenekarunk bemutatkozó lemeze, a Wave. A lemez kizárólag a saját angol nyelvű dalainkat tartalmazza.

Küldetés: A zenekar küldetése és célja a rock zenei piac azon körének megtalálása, akik mást szeretnének hallani, mint a megszokott.

Jövőkép: A múlt hétvégén tartottunk két napos csapatépítőt, ahol megbeszéltük a terveinket 1, 2, 3 és 5 évre előre. Nagyon vicces dolgok születtek, főleg, hogy mindenki más irányból közelítette meg a célokat. De egy biztos, 5 év múlva is együtt szeretnénk állni a színpadon. Ezenkívül igyekszünk a megbeszéltek szerint tudatosan építeni közönségünket.

Mellékprojektek: Egyedül Kocsis Dániel a dobosunk játszik más formációkban is. A zenekarnak nincsenek mellékprojektjei, szóval sajnos nem mi vagyunk titokban a Slipknot, vagy a Daft Punk.

Szexepil: Igyekszünk egy olyan műsort a színpadra vinni, hogy a közönségünk eldobja az agyát. Emellett borzasztóan jól nézünk ki! Természetesen csak viccelek, de sokat foglalkozunk az egységes megjelenéssel, ezért hálásak vagyunk a DORKO-nak, hogy támogatják a zenekart ruhákkal a koncertekre és a fotózásokra.

Legnagyobb eredmény, elismerés:
2018-as Hangfoglaló Program Induló előadói alprogram támogatása

Legközelebbi koncert: 2019. július 18. – A38 tetőterasz, a Tiansen és a The Tumor Called Marla zenekarok társaságában.


A zenekar idei évének első fele a számírásról szólt, tavasszal felvették új lemezüket, ismét Simon Istvánnál. A megjelenésről hamarosan több információt is közölnek, első körben annyit árulnak el, hogy változtattak kicsit a megszokottakon, amit már a Tarts ki videoklip is tükröz. Erről is mesélt nekünk a PLASTICOCEAN: "A lemez beharangozójaként a Tarts ki című számunkat választottuk ki. Már a stúdióban volt egy kép a szemünk előtt, hogy milyen videóklipet képzelünk el a dalhoz. Hosszas keresés után a TriAngle csapata mellett döntöttünk, mivel ők értették azonnal mit szeretnénk megjeleníteni. A forgatás nagyon jó hangulatban telt és nagyon jól volt ütemezve. Igyekeztünk egy story-t is készíteni, amelyben az örök körforgást próbáljuk meg szemléltetni. A klipben szereplő színésznő Galambos Zsófi, aki szerencsénkre annyira profin felkészült és dolgozott, hihetetlen ütemben tudtunk dolgozni vele. A forgatás helyszíne az Analog Music Hall volt, külön köszönet B. Nagy Ákosnak a segítségért és az eszközökértÉs a végén szeretnénk megköszönni a rengeteg munkát és bizalmat Csengének a managerünknek, aki már lassan egy éve a zenekar mellett van jóban és rosszban."

lássuk tehát a magyar nyelvű új dalhoz készült, természetfelettivel kokettáló videót:

a zenekar Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_35.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/07/15/magyarradar_klippremier_plasticocean_tarts_ki
Magyarradar + klippremier – Plasticocean: Tarts ki
süti beállítások módosítása