Dalpremier! Touch: Ascendancy

2019.07.01. 17:00, Gaines

touch4.jpg

A hazai hardcore/punk szcéna egyik izgalmas formációja a 2014 nyarán alakult Touch, mely két éve megjelent Rearrangement EP-je után idén ősszel hozza ki debütáló nagylemezét. Az első beharangozó dal, az Ascendancy nálunk hallgatható meg először, és a megjelenés kapcsán is szolgálhatunk egy különleges hírrel.

A Touch a nyolcvanas évek végi NYHC (Absolution, Burn) és DC hardcore (Dischord Records zenekarok / Bad Brains) színtér hangzásvilágát vegyíti modern elemekkel. Az együttes az elmúlt években olyan kiemelkedő zenekarokkal osztotta meg a színpadot, mint a Fury, a Blacklisted, a Justice, a Defeater, a Negative Approach vagy a Give. Székhelyük Budapest, ám az elmúlt években sokat turnéztak külföldön is, és felfigyelt rájuk többek között Derek Archembault, a bostoni Defeater frontembere. A Rearrangement megjelenésekor a zenekar Twitterén ajánlotta az EP-t, most pedig ennél is tovább ment, ugyanis saját kiadójánál, a Version City Bluesnál adja majd ki Amerikában a Touch The Darkness Reflects címet viselő bemutatkozó LP-jét (a bécsi/veszprémi székhelyű 9 Liesszal karöltve). A lemez első előfutárához, az Ascendancyhoz a zenekar énekese (Szabó Balázs) és basszusgitárosa (Erdős Lóránt) készített zaklatott-szétcsúszós oldszkúl videót, amit mindjárt meg is mutatunk.


a Touch zenekarral legközelebb július 2-án, kedden találkozhatunk a Dürer Kertben, a Turnstile vendégeként, itt a Facebook-eseményoldal

a zenekar Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_33_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/07/01/dalpremier_touch_ascendancy
Dalpremier! Touch: Ascendancy
süti beállítások módosítása