Magyarradar + klippremier – Caesar's Bread

2019.06.17. 13:00, Gaines

caesar.png

A funky-indie-alterrockot játszó Caesar’s Bread nálunk mutatja be első klipjét, ami a zenekar „wannabe slágeréhez”, a Szex a lépcsőházban című dalhoz készült. Ez is rajta lesz a gimis osztálykarácsonyról elindult csapat hamarosan megjelenő második EP-jén, és a klippremier mellett Magyarradarra is felkerültek.

Mikor alakult: 2015. március 27. (ez volt Levi, a szólógitáros 18. szülinapja)

Hol alakult:
Matyiék garázsában, Pestszentlőrincen. Maga az érzelemdús, hivatalos megalakulás (a fenti dátummal) a világ legjobb helyén, az Attention!-ben esett meg.

Tagok, hangszerek: Acsády-Pongyor Áron (ének), Kabdebó Mátyás (ritmusgitár, ének), Lukács Levente (szólógitár), Kovács Gergely Ákos (basszusgitár), Bärnkopf Ábel (dob)

Stílus: alter-rock, funky, indie-rákenroll

Hatások: The Beatles, Red Hot Chili Peppers, Lenny Kravitz, Aerosmith, David Bowie, Heaven Street Seven, LGT, Led Zeppelin, Rush, Kispál és a Borz, Village People, 30Y, The Killers, Vlagyimir Putyin, Kőbányai sör

Kiadó:
Még nincs.

Történet: Minden egy gimis osztálykarácsonyon kezdődött. Killers-t játszottunk, nagyon bénán. Aztán jött a név, és beköltöztünk Matyiék garázsába. Aztán 2015-ben lehetőséget kaptunk életünk első fellépésére, az Attention!-be. Az alapítótagok közül hárman a zenekar tagjai most is (és mindörökké): Áron, Matyi és Levi. A szöveget Áron vagy Matyi, illetve Áron és Matyi írják. (Tehát olykor külön-külön, olykor együtt.) A dalok alapakkordjai és váza általában az alapítóhármasnak köszönhetőek. Aztán a próbateremben dől el minden, ahol a zenekar tagjai közül mindannyian hozzátesszük a magunkét.

Ábel 2016-ban csatlakozott, ekkor már elkezdtük járni a kisebb klubokat Budapest-szerte. 2017-ben alakult ki a jelenlegi felállás Geri érkeztével. Ebben az évben felléphettünk a Szigeten és a Kőbányai Halmajálison. Tavaly az AUFeszt harmadik helyezettjei lettünk, és elkezdtünk dolgozni a most nyáron megjelenő EP-nken. Az idei év termése az ELTE Patina tehetségkutatójának közönségdíja és ezáltal egy főműsoridős fellépés a Bölcsész Napokon. Ja, és ez az überszexi videoklip!

Megjelenések: Attention! EP (2016), idén nyáron fog megjelenni új EP-nk Panellakás, kínai piac címmel.

Küldetés: Érzéki szeretkezés hangjaitól zengő lépcsőházak országszerte.

Jövőkép: Hosszútávon Wembley, Woodstock, Coachella. Rövidtávon fellépések közepes és nagyobb budapesti klubokban és akármilyen hazai fesztiválokon.

Mellékprojektek: Nincsenek. Életünket és vérünket a Caesar’s Breadért!

Szexepil: a hajunk.

Legnagyobb eredmény, elismerés:
2017-ben megnyertük a Müller Péter Sziámi AndFriends Szeretni még-dalfeldolgozó pályázatát, így felléphettünk előttük a Szigeten, a Petőfi Rádió - Telekom VOLT Színpad zárókoncertjén. Utolsó nap a Szigeten, fél tíz, és egy tök nagy színpad. Nagyon kemény volt!

Legközelebbi koncert: szervezés alatt, de mindenről folyamatosan tájékoztatjuk a nagyérdeműt Insta- és Facebook-oldalunkon:


A zenekar a Szex a lépcsőházban című dalról és a hozzá készített klipről is mesélt nekünk:

A dalról: "Azért a Szex a lépcsőházbant választottuk első klipünknek, mert ez a legnagyobb közönség-kedvenc, és a zenekarnak is az egyik „wannabe slágere”. A szöveget Áron írta arról, hogy mennyire kipróbálná a szeretkezést valami különlegesebb helyen, mondjuk panelkörnyezetben. Ez a közeg mindig is vonzotta a zenekart, a hamarosan megjelenő EP-nknek, amelyen nyilvánvalóan a Szex a lépcsőházban is hallható lesz, Panellakás, kínai piac lesz a címe. A másik nagy szerelmünk a funky muzsika, ez a dal hangszerelését figyelve válik egészen nyilvánvalóvá."

A forgatásról: "A videoklipet Füzes Dániel rendezte, aki egyébként a Friss Hús Filmfesztiválon bemutatott Szokásjog (The Buzz) című kisjátékfilmnek is a rendezője. Ő és volt Szent Lászlós osztálytársunk, Hudák Dániel „Hudi”operatőr dolgozták ki a klip koncepcióját, kedves barátunk, Erb Fanni volt a gyártásvezető. Nagyon sok ismerősünk segített egyébként a klip elkészültében, talán ezért is zajlott remek hangulatban az egész forgatás.

ITT ÍRTUNK MINIKRITIKÁT A SZOKÁSJOG CÍMŰ RÖVIDFILMRŐL

Két napot egy újbudai panelházban töltöttünk, persze a rengeteg hülyéskedés mellett keményen dolgoztunk is, hogy ne csússzunk ki a rendelkezésünkre álló időből. A sztori egyszerű: a Noll-Batek Kristóf Áron által játszott portást elcsábítja egy gyönyörű, idegen nő, akit Vlasits Barbara alakít. Az, hogy hogyan alakul hirtelen jött románcuk, és milyen szerepe van a zenekarnak a klipben, most nem áruljuk el, nézze meg mindenki!"

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_27.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/06/17/magyarradar_klippremier_caesar_s_bread
Magyarradar + klippremier – Caesar's Bread
süti beállítások módosítása