Klippremier! Mangani 808: Hagyjál levitálni

2019.06.13. 14:00, Gaines

mangani.png

Busa Pistáék rapmetál/raprock formációja, a Mangani 808 bő egy hónapja hozta ki második EP-jét, a Hős utcát, ami a Recorderen debütált. A Hagyjál levitálni című számhoz most félig élőszereplős, félig animált effektes klip is készült, már mutatjuk is.

A dal maga az elvágyódás témakörét járja körbe, vagy ahogy a csapat fogalmaz, „mindenki volt már úgy, hogy elege lett azt emberekből, és egy kis magányra, nyugalomra vágyott”, és rögtön több alternatív megoldást is kínálnak. A refrénben Sena hallható, a szám végét pedig Kovács Gergő szaxofonjátéka dobja fel. A klip a szöveget használva sorvezetőnek kozmikus és pszichedelikus képeket vetít az együttes tagjaira, a műfajhoz közeli elemektől – gandzsa, pipafüst, kaleidoszkopikus mintázatok – a váratlanabb képzettársításokig, Busa Pista egy ponton például zöld kipufogógázt eregető veréb hátán lovagol, de láthatunk fejen táncoló űrmúmiákat, bugizó tévékészüléket, aztán a végére marad a headbangelés. A zöld háttérrel felvett videó rendezése, vágása, rajzolása, animálása Blaski Bálint és Halasy Jenő munkája.


a Mangani 808 EP-bemutató koncertje holnap lesz az Analog Music Hallban, vendég a Kamion, akik ezen az estén debütálnak. Facebook-esemény.


és akkor jöhet Hagyjál levitálni tripklipje: 

a Mangani 808 Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2019/06/13/klippremier_mangani_808_hagyjal_levitalni
Klippremier! Mangani 808: Hagyjál levitálni
süti beállítások módosítása