Felnőttek a gyerekek: a Code Orange, a The Southern Oracle és a Gyilkos holnap este az Instantban!

2019.06.11. 14:00, Gaines

codeorange.png

(X) A hardcore és a metal megszállja június 12-én az Instantot. A pittsburghi Code Orange gimis zenekarból nőtte ki komoly elismeréseket besöprő, szélesebb rétegeket is megszólító hardcore-szenzációvá, de az estét megnyitó két budapesti csapatról sem szabad lemaradni.

A Code Orange 2008-ban alakult Code Orange Kids néven, ugyanis négy pittsburghi kamasz alkotta; az első pár évben nem is léphettek még fel minden szórakozóhelyen, amikor pedig kiadták első lemezüket, a 2012-es Love Is Love/Return To Dust LP-t, a csapat átlagéletkora épphogy elérte a 18 évet. A zenekar látszólagos zöldfülűsége ellenére hamar berobbant a hardcore/metal színtérre, első két lemezüket a stíluson belül elismert Deathwish Inc. kiadó jelentette meg, egyből a Converge énekesével, Kurt Ballou-val dolgozhattak, 2013-ban a Fucked Uppal turnéztak, idén nyáron pedig három európai helyszínen – többek közt a mai napon, június 11-én Prágában – a Slipknot előzenekaraként lépnek fel.

A Slipknot és a Stone Sour énekese, Corey Taylor a Code Orange tavaly kiadott, három számos EP-jén, a The Hurt Will Go Onon is közreműködött. Harmadik, egyben legutóbbi nagylemezüket, a 2017-es Forevert – amely már nagy lemezkiadónál, a Roadrunnernél jött ki – a Rolling Stone magazin az év legjobb metallemezének kiáltotta ki, a zenei hatások közül a Nine Inch Nails indusztriálját emelve ki. „A Forever nemcsak az agresszióból nyer energiát, hanem az atmoszférateremtésből is” – fogalmazta meg az újság, a csapat dobosa, Jami Morgan pedig a Metal Hammernek azt mondta, dühös és eszelős albumot akartak készíteni, ami nem lesz felvizezve pusztán azáltal, hogy művészies anyagot hoznak tető alá. A Code Orange a zeneszerzés és turnézás mellett még az experimentális filmkészítésbe is belekóstolt – gyakori hivatkozási alap David Lynch –, az alábbi, idén januárban közzétett, közel félórás vizuáldokumentumban roncsolt, torzított képsorok váltakoznak koncertfelvételekkel, vagy épp a Gojira énekes-gitárosával, Joe Duplantierrel készített interjúrészlettel.


a legfrissebb EP:


két single a Forever LP-ről:


A Code Orange előtt két magyar előzenekar alapozza majd a hangulatot. A budapesti Gyilkos elsősorban stoner/sludge terepen mozog, eddig két kiadványuk jelent meg, a legutóbbi tavaly januárban, és erre az évre ígérik a soron következő harmadikat, Obelix Of Power címmel. A metalos The Southern Oracle szintén fővárosi formáció, Hiraeth című harmadik nagylemezüket a Recorderen mutatták be, a disztopikus konceptalbum olyan világban játszódik, ahol a gyermekek követendő példa híján nem nőnek fel. A szövegkönyvet hagyományos booklet helyett 40 oldalas képregény formájában mellékelték a lemezhez, amelyet a zenekar énekese, Kókai Barnabás rajzolt.

A SOUTHERN ORACLE LEMEZBEMUTATÓ KONCERTJÉT FOTÓGALÉRIÁBAN IS MEGÖRÖKÍTETTÜK


Code Orange + Gyilkos + The Southern Oracle = Instant, június 12, este 20 óra. Facebook-eseményoldal

a Code Orange Facebookon ITT

a Gyilkos Facebookon ITT

a The Southern Oracle Facebookon ITT

https://recorder.blog.hu/2019/06/11/felnottek_a_gyerekek_a_code_orange_a_the_southern_oracle_es_a_gyilkos_holnap_este_az_instantban
Felnőttek a gyerekek: a Code Orange, a The Southern Oracle és a Gyilkos holnap este az Instantban!
süti beállítások módosítása