Album- és klippremier! Haraszti Ádám Projekt: Let It Flow + Beautiful Soul

2019.06.03. 13:00, Gaines

haraszti_klip.png

Az instrumentális jazzt játszó, sok más műfajból is táplálkozó Haraszti Ádám Projekt sokszínű debütalbuma, a Let It Flow groove-os, változatos szerzeményeivel nemcsak a jazzrajongók érdeklődésére tarthat számot. Mutatjuk a lemezt, és mindjárt egy klipet, amelyben Sena is vendégeskedik. Duplapremier!

haraszti_lemezborito.pngA londoni Institute of Contemporary Music Performance-ban diplomázott Haraszti Ádám dobos 2015-ben az angol fővárosban alapította meg első saját zenekaraként, eredetileg nemzetközi összetételű felállásban a formációt, és még ezzel a kvartettel (Sheldon Agwu – gitár, Bodo Maier – trombita; David Mrakpor – basszusgitár) rögzítették első, stílszerűen The First című kislemezüket 2016 májusában. A felállás azóta lecserélődött, jelenleg csak szegedi zenészek alkotják a Haraszti Ádám Projektet (Tucsányi Áron – basszusgitár,  Deák Attila – gitár, Szabados-Tóth Bálint – billentyű, Préda-Kovács Zsolt - szaxofon, klarinét), ők vették fel az első nagylemezt, a Let It Flow-t, a stílust azonban megtartották. A lemez zenei világa elsősorban neo-soul/jazzhop műfajokban mozog, tetten érhető benne Robert Glasper, Richard Bona és Bob Berg hatása (az egyetlen nem instrumentális, énekes számon, a Sena közreműködésével létrejött Beautiful Soulon a 90-es évek amerikai neo-soul hulláma, Erykah Badu és Lauryn Hill zenéje is). A lemezen szerepelnek népzenei motívumok (Agapao), Beatles-átdolgozás (Yes-Today), vagy épp vendégszövegként beágyazódik Mozart Török indulója. A Hangfoglaló Program induló zenekaros pályázatának köszönhetően megjelenő nagylemezhez – azon belül a Beautiful Soulhoz – Rory Winston rendezésében videoklipet is forgattak, melynek stílusát „a hetvenes évek zeneileg meghatározó korszaka inspirálta”, a klip vizuális világát az operatőr Festy találta ki és valósította meg.


a Haraszti Ádám Projekt két lemezbemutató koncertet is tart, egyet Szegeden, június 6-án, az IH Rendezvényközpontban (Facebook-esemény), egyet pedig Budapesten, június 22-én, a Budapest Jazz Clubban, Sena vendégszereplésével (Facebook-esemény)


jöjjön is akkor először a klipes dal, majd a teljes Let It Flow:

a zenekar Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_24.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/06/03/album-_es_klippremier_haraszti_adam_projekt_let_it_flow_beautiful_soul
Album- és klippremier! Haraszti Ádám Projekt: Let It Flow + Beautiful Soul
süti beállítások módosítása