Róisín Murphy, J Balvin, UB40, Tale Of Us és sokan mások a MOL Nagyon Balaton több mint 40 idei rendezvényén

2019.05.28. 15:24, Gaines

molnagyon.jpg

(X) A Balatonhoz köthető fesztiválokat, kulturális eseményeket, gasztro-rendezvényeket felölelő, májustól novemberig tartó programsorozat hetedszer indul el, a tavalyi rekord után idén 1,2 milliónál is több turistát várnak a MOL Nagyon Balaton eseményeire. Jön a Balaton Sound, a VeszprémFest, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Művészetek Völgye, a STRAND Fesztivál és a Balaton Piknik, megannyi hazai és világsztárt felsorakoztatva.

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozata hivatalosan május 24-én rajtolt el José Padilla fellépésével. A WOW Hungary Kompkoncertekre idén először az összes jegy már elővételben elkelt, így a Quimby június 7-én, Rúzsa Magdi június 21-én és Majka szeptember 7-én teltházas kompokon ad majd koncertet a Balaton közepén. A Balatoni Hajózási Zrt. idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A vitorlásversenyek mellett a parton ingyenesen látogatható koncertek keretében fellép Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar.

A június 8-tól újra megnyíló Siófoki PLÁZS-on lép majd színpadra július 13-án Ákos, 2019-es turnéjának egyik állomásaként. A Balaton Sound idén is elhozza az elektronikus zenei stílusok legjobbjait. Július 3-7. között világsztárok váltják egymást a Zamárdi szabadstrandján:  Armin Van Buuren, a The Chainsmokers, DJ Snake, J Balvin, a Future, G-Eazy, Marshmello, Sean Paul, Tiësto, Timmy Trumpet, Paul Kalkbrenner, Jess Glynne, Rudimental és a KSHMR.

2019-ben július 10. és 13. között rendezik a 16. VeszprémFestet. A prémium zenei fesztivál idén is a História Kertben kap helyet, hogy négy napon át kínáljon színvonalas világzenei, jazz, klasszikus, opera vagy popzenei koncerteket. A VeszprémFest színpadán fellép majd Caro Emerald, a UB40 Feat. Ali & Astro és Katie Melua is. Ugyanitt, július 17-én kezdetét veszi az ország legnagyobb és legnépszerűbb utcazene fesztiválja a Veszprémi Utcazene Fesztivál, az utcai muzsikusok bárhol, bármikor felbukkanhatnak.

A 28. Művészetek Völgyét július 19. és 28. között rendezik meg Kapolcson, Vigándpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos fesztiválon közel 1500 különleges programmal várják a látogatókat, több nemzetközi előadó is ellátogat a Völgybe: a Panoráma Színpadon ad koncertet a német Alice Francis, a brit Amber Run és a Kosheen. Fellép a Boban Markovic Orkestar, vendégük Palya Bea lesz.

Idén nyáron is útjára indul a Klassz a pARTon! nevű nyáresti komolyzenei koncertsorozat, amelynek keretében neves előadóművészek és zenekarok, valamint a feltörekvőben lévő ifjú titánok lépnek fel a Balaton partján. Az augusztus 1-én induló Paloznaki Jazzpikniken olyan sztárvendégek lépnek majd fel, mint Rick Astley, The Jacksons, The Brand New Heavies, Maceo Parker, Adani & Wolf, a Peet Project, Little G Weevil és a Silhouette & Vinx.

A nyarat szokás szerint a STRAND Fesztivál és a B my Lake zárják. A STRAND Fesztivál idén már augusztus 20-án megnyitja kapuit a Balaton legnagyobb tűzijátékával, valamint a Petőfi Zenei Díj gálaműsorával, amit John Newman fellépése zár majd. Emellett olyan világsztárok érkeznek augusztus végén Zamárdiba, mint a Bastille, Jason Derulo, Anne-Marie, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Jonas Blue, a Sigma, a Modestep és az Ofenbach, de lesznek hazai előadók is (Halott Pénz, Majka, Rúzsa Magdi, Quimby). A B my Lake ezúttal ismét Zamárdiból jelentkezik bőséges elektronikus zenei kínálattal. Néhány fellépő: Adam Beyer, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Chris Liebing, Dax J, Mind Against, Pan-Pot, Recondite, Rødhåd, Sasha, Svan Väth, Sam Paganini, Tale Of Us.

Új programmal gazdagodik a MOL Nagyon Balaton kínálata: kétnaposra bővül és világsztárok egész sorát vonultatja fel a második Balaton Piknik a balatonboglári Gömbkilátónál.  Szeptember 13-án és 14-én naponta déltől késő estig számos műfaj képviselői váltják egymást. Itt lesz Róisín Murphy, a Morcheeba, José González, Nicola Conte & Spiritual Galaxy, Bebel Gilberto, Gilles Peterson és a Nubiyan Twist.

A zenei programokat – a fent felsoroltakon kívül a Kultkikötőt és a KeszthelyFestet is – temérdek borfesztivál kíséri, a gasztrománoknak a Zöldalmádi Vegán és Upcycling Fesztivált ajánljuk, június 9-én, az Everness önismereti és életmódfesztiválját június 19-24 között rendezik meg, és Budapest után Zamárdiba költözik a Red Bull Air Race.

További részletek az ingyenes Balaton Magazinban, a Best of Summer kiadványokban és a MOL Nagyon Balaton honlapján.

Ebben a kedvcsináló videóban minden benne van, amit az idei MOL Nagyon Balatonról tudni érdemes:

https://recorder.blog.hu/2019/05/28/iden_tobb_mint_negyven_programot_kinal_a_mol_nagyon_balaton
Róisín Murphy, J Balvin, UB40, Tale Of Us és sokan mások a MOL Nagyon Balaton több mint 40 idei rendezvényén
süti beállítások módosítása