EP-premier! Clayfeet: Evolve

2019.05.13. 14:00, Gaines

evolve_cover.jpg

A darkpop-szintipopos, new wave-es Clayfeet rendszeresen szerepel a Recorderen, legutóbb az ünnepekre hoztak ki egy stop-motion klippel kiegészített, egy Radiohead- és egy Depeche Mode-feldolgozást tartalmazó EP-t, most pedig érkezik a legújabb kislemez, új saját szerzeménnyel, és hozzá három remixszel, nemcsak az elektronika műfajában. Premier!

Az Evolve című, melankolikusan optimista szám a múlt elengedéséről, továbblépésről szól, Jankó Bálint billentyűs-zeneszerző-producer elmondása szerint „több mint egy éve született, de most kapott végleges formát, egyszerre négyet is. Egy nehéz időszak és az abból való kilábalás lenyomata, ennek megfelelően szomorú, de emelkedett, hömpölygő diszkónak képzeltem, valamennyire olyan is lett.” A kislemezen az eredetin kívül három másik változat szerepel: Bari Máriusz (Planetdamage) többször készített már Clayfeet-remixet; az ő psy-szerű anyaga mellett Babra, a Clayfeet énekese is előállt egy változattal a zenekar felvételeit régóta keverő-masterelő Harmath Szabolcs segítségével; a legmeglepőbb remix pedig minden bizonnyal a Vanta súlyos sludge metálja. „Egy lágy női énekhang mélyen dübörgő torzított gitárokkal olyasmi, mint az édes-csípős párosítás: elsőre meglepőnek hat, de a kipróbáltad, megérted, mire gondolok. Babra hangjával mindig nagy élmény kísérletezni, és ez az Evolve esetében is így volt. Korábban nem készült metálos remix a Clayfeet dalokhoz, és különben is ez volt az első ötlet, ami bevillant, szóval egyértelmű volt az irány” – mesélte Söptei Balázs a Vanta részéről. Bari Máriusz pedig így fogalmazott: „Nehéz volt nem megkedvelni az Evolve akkordmenetét első hallgatásra. Azt a kezeket-a-magasba faktort, amivel belopta magát a Bitwigbe, a recsegős basszusok ellenére (vagy azokkal együtt) is sikerült jól megtartani, a tempóváltás az evolválásnak meg csak jót tesz! :D


a Clayfeet az Evolve-ot a IV. Meet the Synth Partyn, az Apsürde-del közös koncertjén mutatja be május 24-én az Analog Music Hallban. Facebook-esemény.


és akkor következzen az új kislemez, az Evolve:

a Clayfeet Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_15.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/05/13/ep-premier_clayfeet_evolve
EP-premier! Clayfeet: Evolve
süti beállítások módosítása