Ettől igazán izgalmas számunkra a rap – A USNK ajánlja 2 Chainz új albumát

2019.04.27. 12:00, Recorder.hu

rec071_usnk_proful.jpg
2 Chainz a Playaz Circle mellett (még Tity Boi néven) szólóban is az atlantai
trapszíntér megkerülhetetlen alakja, azonban legújabb lemezén nem a sokadik győzelmi kört futja. Helyette önéletrajzi elemekkel terhelt rímekben mesél a csillogás árnyoldaláról, például hogy milyen, ha dealerként anyád az egyik kuncsaftod. Mielőtt még május 11-én fellépne a Nagy-szín-pad! Tehetségmutatón az Akváriumban, a 2018-as X-Faktor győztese, a USNK duó a Recorder felkérésére még gyorsan elreppelte, miért nem elég ennyi. A lemezkritika a Recorder magazin 71. lapszámában is olvasható. (Fotó: Mistral Music)

rec071_2chainz_rap_or_go_to_the_league_cover_proful_1.jpgElőadó: 2Chainz

Cím: Rap Or Go To The League

Kiadó: Def Jam Records

Megjelenés: 2019

Stílus: hiphop


Nagyon örültünk ennek a felkérésnek, hisz régóta ismerjük 2 Chainzt. Az első emlékünk róla még 2013-ból van, ugyanis a The Game-mel és Rick Ross-szal közös dala, az Ali Bomaye benne volt a GTA V játékban, amivel sokat játszottunk anno. Ezután tulajdonképpen adta magát, hogy rongyosra hallgattuk a számait YouTube-on. Azonban az igazat megvallva az új album minket sajnos nem nyűgözött le annyira, mint azt reméltük. A dalainak nagy részében arról beszél, hogy mennyi pénze van, és hogy milyen menő arc. Ennél komplexebb mondanivalót keveset találtunk sajnos.

Tulajdonképpen csak mondatokat hallunk egymás után téve, kevés összefüggéssel közöttük. De még ha van is összefüggés, az is maximum négy soronként jelenik csak meg.

Ugyanakkor öröm volt más előadókkal is találkozni az albumon, mint például Lil Wayne-nel, aki régi kedvenceink köze tartozik. Különösen jó volt hallani őt a lemezen, hiszen rég nem mutatkozott, de örülünk, hogy nem halt ki, mint a régi old school rapperek, hanem ő is tudott alkalmazkodni ehhez a trapes vonalhoz.

Emellett ne felejtsük el Ariana Grande-t, akinek a 2 Chainzzel közös produkciója (Rule The World) igazán kellemes a fülnek.

A lemezen a dalok alapjai viszonylag egyszerűek, több zenei stílusnak a jegyei is megtalálhatóak bennük, az egykori Tity Boi könnyen megjegyezhető rímképleteket használ.

Kiemelnénk még az I Said Me című dalt is, amelyben talán az eddig hiányolt komplexebb gondolatok is megjelennek, bár egyszerű nyelvezetet használva.

Sőt, a dal végén van egy hangfelvétel egy idősebb férfitől, aki egyszerű életigazságokat közöl: „az emberek panaszkodnak, amikor sok munkájuk van, máskor panaszkodnak, hogy nincs munkájuk".

Összességében a Rap Or Go To The League nem egy rossz album, vannak rajta partikompatibilisebb dalok, emellett megjelennek komolyabb témákat érintő számok is. Mi mégis az igazán jó koprodukciókat emelnénk ki a lemezről, amiket mindenképp érdemes meghallgatni.

Azonban sajnos a tipikus, egyszerű trapes rímképleteket használja végig a lemezen, amivel amivel nem is lenne baj, ha lenne bennük valamiféle csavar, vagy egy kis változatosság a flow-ban egy-egy verzén belül.

Ettől igazán izgalmas számunkra a rap.

 MÉG TÖBB LEMEZKRITIKA.

2 Chainz: Rap Or Go To The League



tictac650_2.png

https://recorder.blog.hu/2019/04/27/a_usnk_ajanlja_ettol_igazan_izgalmas_szamunkra_a_rap
Ettől igazán izgalmas számunkra a rap – A USNK ajánlja 2 Chainz új albumát
süti beállítások módosítása