A mosogatás diszkrét bája – Klippremier! VÛV: Alámerülnék (akusztikus)

2019.04.26. 11:00, Gaines

vuv_klip_2.jpg

A VÛV zenekar tavaly nyáron mutatta be nálunk első videóját, melyben századfordulós mélytengeri búvárral merültünk alá a budapesti életben. A dalból aztán most kijött egy áthangszerelt változat, új, ötletes animációs klippel. Ezt is megmutatjuk.

Az Alámerülnék eredeti, poposabb változatának elektronikus lüktetése eltűnt, helyét lecsupaszítottabb hangszerelés vette át, az ének, a billentyű és a gitár lágyabb egysége dominál, ehhez pedig nagyon is passzol, hogy a látványos, színes-szürreális búvárklip fekete-fehér, formákra, vonalakra és mozdulatokra építő, léptékekkel játszó, változatlanul főváros- és vízközpontú, kézzel rajzolt klipre cserélődött. Érdekesség, hogy előbb volt meg a videó, ami még az eredeti dalhoz készült, és onnan jött az akusztikus felvétel ötlete. "Szerettük volna, ha a sajátos képi világú kliphez egy intimebb változat is készül a dalból, hogy a két alkotás ezzel is erősítse egymást" – mondta a zenekar.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Majdnem Híres Rocksuli közreműködése révén Szaniszló Anna készítette el az animációs klipet a tavaly már bemutatott dalra, Révész László László egyetemi docens témavezetésével. Az MKE-re járó alkotó szabad kézzel rajzolt meg 720 képkockát, ezek állnak össze a három perces animációvá. "Nagy kihívás volt megrajzolni, korábban még nem csináltam ilyen hosszú animációt, de ötleteivel segített a zenekar is" – mesélt Anna a videó készítéséről, akit elmondása szerint a képi világ kialakításában Arany János Ágnes asszony című műve is inspirált. Míg a ballada bűntudattól gyötört hősnője véres lepedőjét mossa megszállottan, a klip főszereplője a piszkos edényeket súrolja, de más, a valóságtól elrugaszkodottabb módokon is „úszik a lakás”.

A VÛV-nak eddig két dala jelent meg, mindkettőhöz készült klip is; az elmúlt hónapokban a zenekar keveset hallatott magáról, de ígéretük szerint a mostani premiert követően újabb nagy dobásra készülnek. Újabb információkért majd a zenekar Facebook-oldalát érdemes követni.


lássuk tehát a madártávlatból induló, úsztató klipet:


MKE honlapja ITT

Majdnem Híres Rocksuli honlapja ITT

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_6.jpg

Címkék: premier klippremier vuv
https://recorder.blog.hu/2019/04/26/klippremier_v_v_alamerulnek_akusztikus
A mosogatás diszkrét bája – Klippremier! VÛV: Alámerülnék (akusztikus)
süti beállítások módosítása