Itt a Hangfoglaló Program – Slow Village: „Be vagyunk tárazva"

2019.04.01. 19:00, trecorder

rec070_slow_village_credit_orsi_andras_650.jpg
A Hangfoglaló Program ötödik évadában támogatott induló előadók sorából sokszínűségével és őszinteségével kiemelkedik a Slow Village. A lemezkészítés folyamatáról, zenekari aktualitásokról kérdeztük őket – Slow és Goulasch pedig válaszol! Nyitókép: Őrsi András.

Hogyan jellemeznétek a Slow Village zenei világát?

Slow: Őszinte szövegek és egyszerű beatek, ennél több nem is kell tulajdonképpen. Nincs refrén, nincs fenszizés. Csak az üzenet a lényeg. Hagyományőrzés mai felfogással és ízlésvilággal.

Goulasch: Érdekes fúziója ez mindannak, amit magunkkal hoztunk. Egyénenként más és más habitusú emberek vagyunk, van mégis egy kollektív, tudat alatti ízlés, ami meghatározza a hangzásunkat.

Mit jelent a zenekarnak az induló előadói támogatás? Hogy álltok a lemezfelvétellel?

Slow: Haladunk és mennek a felvételek, ötletelés van és óriási lendület a stúdió felé. Az egyéni projektek mellett és a hétvégi koncertezések után mindig próbálunk némi helyet szorítani egy kis műhelymunkára.

Goulasch: Egy stabil vízióval jelentkeztünk a programra is, így nem igazán vakargatjuk a fejünket, hogy miben lesz segítségünkre a támogatás. Annyi biztos, a munkametodikát nem fogja befolyásolni, inkább csak ad egyfajta biztonságot, hogy haladhatunk úgy, ahogy szeretnénk, és hogy nyugodtan elengedhetjük magunkat meló közben. A lemezfelvétellel pedig foglalkozunk, ahogyan csak tudunk, általában ha mi összeülünk, az nem pár órás session, ha egyszer mind a négyünket le lehet ültetni egy stúdióba, akkor két nappal biztosan számolni kell.

Az MTV Hungary brand:new rovatának február havi támogatottjai voltatok. A Fekete nyáj című videótok így napi rotációba került. Számíthatunk a közeljövőben még hasonló nagy dobásra? Például újabb videoklipre?

Slow: Új videoklip biztosan fog jönni, nyitott kérdés, hogy mikor. Az új koncept eléggé jellemző lesz a jelenlegi tempónkra, de ennél többet nem árulhatok el. A dal hozzá már megvan és elég konkrét elképzeléssel és erőforrással állunk a munka előtt, már csak a rendező kiválasztásán gondolkodunk. 

Goulasch: Szeretnénk a jövőben hangsúlyt fektetni az egyszerű, de eredeti vizuális tartalmakra, pontosan azért igyekszünk együtt dolgozni minél több tehetséges, fiatal művésszel és minket körülvevő arccal. Szóval több videót is szeretnénk, mindenképp.

Fotó: sinco

rec070_sinco_slowvillage_181206toldi_650.jpg
Hogy néz ki a következő időszak? Turnézni is jut idő a lemez előkészítése mellett? Nyáron találkozhatunk veletek fesztiválokon?

Slow: Imádunk fesztiválra járni, vidékre buszozni a zenekari flighttal! Eddig mindenhol szívesen láttak minket és ezek után sem fogunk kihagyni semmilyen fest-megmozdulást vagy longtripet. Sajnos a négy állomásos idei tavaszváró turnénk Erdélyben nem jött össze, de annál jobban várjuk a következő alkalmat! Szerencsére azonban nem csüggedünk, mert már be vagyunk tárazva a nyári fesztiválokra, Fishinggel, Bánkitóval, Kolorádóval, Művészetek Völgyével mindenképp számolunk. Úgyhogy ha még korai is az „ottali", addig legközelebb április 12-én az Ellátóházban találkozhattok velünk, leszedhetjük a plafont együtt egy nagykoncert keretein belül.

Goulasch: Elég kemény évünk lesz mindenféle szempontból és reméljük, hogy ennél már csak durvább lesz. Nyújtsatok le! 

Oriza x Slow Village - Fekete nyáj:

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2019/04/01/itt_a_hangfoglalo_program_slow_village_be_vagyunk_tarazva
Itt a Hangfoglaló Program – Slow Village: „Be vagyunk tárazva"
süti beállítások módosítása