Valódi organikus zenei egység – Videópremier! Dudellow: Michelle (live session)

2019.03.31. 15:00, Gaines

dudellow.jpg

A budapesti hip-hop/jazz-funk Dudellow 2016-ban alakult próbatermi szerelemzenekarként, tavaly óta már koncerteznek, idén pedig megjelenik első EP-jük, melynek előfutáraként egy groove-os, instrumentális, élő sessionvideóval mutatkoznak be most a Recorderen. Premier!

A trió (tagok: Dobó Zsombor – basszusgitár, Ferencz László – dob, Harangozó Sebestyén – gitár) életében mérföldkő az idei év, mert – amellett, hogy bekerültek a Szimpla Lemming Program közel 140 zenekarból kiválasztott 12 résztvevője közé és így épp túl vannak egy remek hangulatú Szimpla-béli koncerten – beérett a tavaly december óta tartó stúdiómunka: megjelenik első, öt dalt tartalmazó EP-kiadványok, dalonként „csepegtetve” a jól ismert stream-platformokon. A zenekar tavasszal több külföldi klubban is bemutatja új dalait (Bécsben április 16-án, a Kramladenben, Grazban április 17-én, a Die Scherbében), nyár elején pedig legkésőbb június 9-én, a Dürer Kertben koncerteznek a Tilos Maratonon.

A csapat gitárosa mesélt a dalról a Recordernek: „A debütlemez 3 dalához live session videó is készült - megörökítve a stúdiózás hangulatát - így az elsőként megjelenő Michelle-hez is. Az összes dalt együtt eljátszva, a régi hangstúdiók rögzítési metódusa alapján vettük fel, így bárki pontos képet kaphat a triónk élő megszólalásáról, valódi organikus zenei egységéről. A felvétel és a mix a csillebérci Studio Einz-ban Kálmán András és Koroknay András segítségével készült, a masteringért a Puha Szabolcs (Record Low Studio) felelt.


a Michelle-lel április elsején indul el a csepegtetés a stream-szolgáltatókon, itt a zenekar Facebook-oldala, ez pedig a Patreonja, ha valaki szeretné támogatni a Dudellow-t


most pedig jöjjön a jó kis groove-ba ültető, cseles ütemritmikás Michelle:

fotó: Havas Szonja

https://recorder.blog.hu/2019/03/31/valodi_organikus_zenei_egyseg_videopermier_dudellow_michelle_live_session
Valódi organikus zenei egység – Videópremier! Dudellow: Michelle (live session)
süti beállítások módosítása