Áprilisban megújul a Rockstar Magazin

2019.03.26. 17:00, Gaines

r_01_web_ok_cimlap.jpg

Az ezidáig kéthetente megjelenő, RCKSTR címmel futó ingyenes programajánló 68 oldalas, kizárólag zenei témákkal foglalkozó, havi nyomtatott magazinná válik. Az első lapszám április 2-ától lesz megvásárolható az újságosoknál. A lap vezető szerkesztője a korábban a Magneotonnál dolgozó Schmidt Szulamit, művészeti vezetője pedig a Bravo magazintól érkezett Barna József.

RCKSTR a kiadó sajtóközleménye szerint eddig több mint 650 beszerzési ponton volt elérhető, ebből közel 350 szórakozóhely, kávézó és koncertterem, de megtalálható egyetemeken/főiskolákon, szállodákban, sőt még a fővárosi taxikban is. A 2009-ben Rockéletként induló, aztán 2012-ben RCKLT, majd 2014-ben RCKSTR elnevezésre váltó programmagazin szerkesztősége a 11. évfolyam derekán úgy érezte, kinőtte a kiadvány kereteit, és ideje előrébb lépni. A budapesti programajánló ezentúl Budapest BEAT néven üzemel tovább, és ugyanúgy foglalkozik zenével, sporttal, gasztronómiával és a kultúra bármely ágával, mint a RCKSTR. „Csak  most már abban bízunk, nem kell többet magyarázkodnunk, hogy ’ez nem egy rock magazin’” – nyilatkozta Nyerges Tamás, a magazin alapítója.

A megújult, országos terjesztésű Rockstar Magazin cserébe áprilistól havi rendszerességgel 68 oldalon át dolgoz fel kizárólag zenei témákat, minden hónap első keddjétől érdemes majd keresni a Lapker hálózatában. Schmidt Szulamit szavai a kiadvány koncepciójáról és az első szám tartalmáról:

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy itt főként a hiánypótlásra törekszünk. A magyar zenei kínálat elég széles ahhoz, hogy folyamatosan legyen utánpótlás a témákat illetően, éppen ezért lesz domináns a nemzetközi platformmal szemben. Műfajokat tekintve nem lesz kivételezés, sem egyoldalúság, témák feszegetése és körbejárása viszont annál inkább. Az ütős, mély tartalmakkal és a vizuális elemek könnyed, ám rendbontó elszórásával egy letisztult kavalkádot szeretnék eredményezni.

 Az első szám címlapján a Supernem szerepel, akik most ünneplik az ezredik koncertjüket, de ugyanezen kiadványon belül megszólal Ferenczi György, a Follow The Flow, Koszi Janka, valamint Vörös András is. Kifaggattuk Heilig Tamást és a színfalak mögül előbújnak olyan meghatározó zeneipari forradalmárok is, mint Dömötör Endre a Recorder hajdani főszerkesztője. Rengeteg tehetséges zenész vesz körül, akik nem mindig kapják meg a kellő figyelmet a sajtótól. Részben ezen is szeretnék változtatni, illetve bemutatni a hazai zeneipar színes palettáját a poptól és rocktól kezdve a jazzen át az elektronikáig. Szeretném, ha az országos Rockstar Magazin egy stabil felületként szolgálna a magyar zenei szcénának, és konstruktív, előremutató írásokon keresztül érné el az olvasókat.”

Az egyre zsugorodó hazai médiapiacon mindig öröm látni egy-egy friss, különösen nyomtatott zenei kiadvány feltűnését, sok sikert, lelkes olvasókat és hosszú életet kívánunk az új Rockstarnak! Alább az első címlap.

r_01_web_ok.png

https://recorder.blog.hu/2019/03/26/aprilistol_megujul_a_rockstar_magazin
Áprilisban megújul a Rockstar Magazin
süti beállítások módosítása