Ed Sheerannel és Dua Lipával száll versenybe a Freakin’ Disco

2019.02.04. 15:14, Gaines

freakin2.png

Az élő hangszeres technót játszó Freakin’ Discót többször is éltettük már a Recorder hasábjain, a 2017-es Magyarradaros bemutatkozásuktól kezdve az idei Monster című lemezükig, amit kifejezetten kiforrott, egyéni és erős albumnak találtunk. A formáció legújabb videóklipje, a RULES bekerült a New York-i One Screen rövidfilmfesztiválra, ahol olyan világsztárok klipjeivel vesenyez, mint Eminem, Ed Sheeran, Dua Lipa, Calvin Harris és Leon Bridges.

A fesztivált a nagymúltú kreatív konglomerátum, a The One Club szervezi, amely több évtizede meghatározó szereplője az amerikai reklám- és filmes szakmának, ez a fesztivál pedig lehetőséget biztosít arra, hogy itt találkozhassanak e két szcéna képviselői. A megmérettetésre több kategóriában – dokumentumfilm, fikciós rövidfilm, animáció, alacsony költségvetésű, mobillal készített film, videóklip – lehetett nevezni, és több ezer nevező közül választották ki a Freakin’ Disco klipjét. A 8 versenybe került alkotás között szerepel Eminem és Ed Sheeran közös klipje (River), Calvin Harris és Dua Lipa kollaborációja (One Kiss), Jack White monstre bűnügyi videója (Corporation), Kid Cudi klipje (Day ’N’ Nite), a soulénekes Leon Bridges pedig két produkcióval is versenyez (Bad Bad News, Bet Ain’t Worth The Hand). A teljes lista és a többi kategória a fesztivál honlapján végigböngészhető.

LEMEZKRITIKÁNK A FREAKIN' DISCO MONSTER CÍMŰ ALBUMÁRÓL


A RULES című számhoz Freund Ádám rendezett videóklipet (akinek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készített diplomafilmjét, a Földiek-et számos díj és külföldi fesztiválszereplés mellett Diák-Oscar díjra is jelölték), mely a Stenken debütált decemberben. A bizarr, asszociatív, horrorfilmes klip fő kérdése, hogy képesek vagyunk-e megbarátkozni a bennünk élő démonokkal és félelmekkel, tele van rémisztő (és/vagy cuki) szörnyekkel, akik testnevelésórát vezetnek, vagy épp nőkkel kerülnek közeli kapcsolatba.

A klip operatőre az Aranyszem- ,valamint a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál díjával frissen kitüntetett Gyuricza Mátyás, látványtervezője a Jupiter holdja art direktora és a Rossz versek látványtervezője, Tasnádi Zsófi, vágója Gorácz Vanda. A produkció a Cinesuper és a PillowFilms gyártásában készült, producerei Mártonffy Zoltán és Veres Balázs voltak. A Freakin’ Discót a Launching Gagarin Menedzsment képviseli. A One Screen rövidfilmfesztivál díjátadója pedig február 13-án este lesz a New York-i SVA Theatre-ben. Szurkolunk!

https://recorder.blog.hu/2019/02/04/ed_sheerannel_es_dua_lipaval_szall_versenybe_a_freakin_disco
Ed Sheerannel és Dua Lipával száll versenybe a Freakin’ Disco
süti beállítások módosítása