Hallgasd meg a Vampire Weekend két legújabb számát!

2019.01.24. 15:57, Gaines

fatherofthebride.jpg

Az idén érkező, szám szerint negyedik stúdiólemez beharangozóival együtt az album címéről is lehullt a lepel.

Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk a hat éves várakozásnak véget vető hírről, a Vampire Weekend idén végre kijön a 2013-as Modern Vampires Of The City folytatásával. A premier pontos dátumát még nem árulták el, cserébe viszont havonta két új ízelítőt mutatnak be a 18 számos dupla lemezről.

A januári kettős annak rendje s módja szerint be is futott. A hét elején egy kétórás loopban közzétett akusztikus gitárriffet kibontó Harmony Hallban felismerhetőek a zenekartól megszokott nyolcvanas évekbeli ihletések – például egy kis Paul Simon –, de a barokk-poptól és az afro-poliritmusoktól némiképp eltávolodik a hangzásvilág a tisztára csiszolt zongorás refrénnel, a dobgéppel. Visszaköszön ellenben az előző lemez talán leghíresebb dalszövegrészletete – "I don’t wanna live like this / But I don’t wanna die" – a Finger Back című dalból. A számban társproducerként közreműködött a Vampire Weekendből 2016-ban távozott multiinstrumentalista-producer, Rostam Batmanglij, és a frontember Ezra Koenig elmondása szerint még egy másik számon is „szorosan együttműködtek”. A gitárszólóért Greg Leisz felel, aki elvileg komoly szerepet fog játszani az egész lemezen, és a középső Haim-tesó, Danielle Haim is részt vett a dalban.

A MODERN VAMPIRES OF THE CITYRÓL ITT ÍRTUNK LELKES KRITIKÁT


A 2021 rövidebb, bő másfél perces, ambientes szösszenet, inkább átvezető számnak hangzik. Társszerzőként fel van tüntetve a Haruomi Hosono, a Yellow Magic Orchestra vezéralakja, mivel a dal mintázza Hosono egyik szerzeményét. „A nyolcvanas években szerezte a Muji áruházlánc számára” – mesélte Koenig az NPR-nak. – „Amikor először meghallottam, padlót fogtam tőle, és azonnal elkezdtem loopolni, meg dalt szerezni erre az alapra.” A 2021-ben vissza-visszatérő, „boy” motívum torzított vokálja mögött pedig Jenny Lewis rejtőzik.

MEGNÉZTÜK, MI TÖRTÉNT TÍZ ÉV ALATT A 2007-ES INDIE OSZTÁLLYAL


A lemezről még négy dal fog tehát napvilágot látni, a címét azonban már most elárulták: az FOTB betűszó a Father Of The Bride címet takarja. A lemezen a Modern Vampires Of The Cityhez hasonlóan ismét Ariel Rechtshaid ügyködött producerként. Alább a két, bogaras-békás, bebábozódós-újjászületős videóval megtámogatott szám, a Harmony Hall és a 2021.

https://recorder.blog.hu/2019/01/24/hallgasd_meg_a_vampire_weekend_ket_legujabb_szamat
Hallgasd meg a Vampire Weekend két legújabb számát!
süti beállítások módosítása