Rihanna beperelte a saját apját

2019.01.17. 11:20, Gaines

rihannafenty.jpg

A sztár azért fordul bírósághoz, mert állítása szerint apja, Roland Fenty jogtalanul használja fel haszonszerzésre a Fenty nevet.

A helyzet a következő: van egyszer egy Fenty nevű szépségápolási brand, amelyet Rihanna – születési nevén: Robyn Rihanna Fenty – még 2017 szeptemberében alapított, és amely nagy sikereket ért el kozmetikai szerek, fehérneműk és sportruházat árusításával. Másrészről pedig van egy Fenty Entertainment nevű szórakoztatóipari vállalata, amit Ronald Fenty szintén 2017-ben alapított tévéműsorok, mozifilmek, élő koncertek, stúdiófelvételek lebonyolítása és tehetséggondozás céljából.

A gond csak az, hogy Rihanna állítása szerint az apja az ő nevével reklámozta mások felé a cégét, úgy téve, mintha az énekesnőnek is köze lenne a vállalathoz, holott az nem kapott engedélyt a név és az ahhoz kapcsolódó szellemi tulajdon használatára, ezért a popsztár most kizárólagos jogot formálva azt kéri a bíróságtól, hogy a cég ne használhassa üzleti célból a Fenty nevet. A vád szerint a Fenty Entertainment még egy tizenöt állomásos latin-amerikai Rihanna-turnét, valamint Los Angeles-i és Las Vegas-i koncerteket is megkísérelt leszervezni a sztár hozzájárulása és tudta nélkül, összesen több mint 15 millió dollár értékben.

TÍZ SZÁM, AMIT ÉRDEMES MEGHALLGATNI RIHANNÁTÓL


"A Fenty márkanév elválaszthatatlanul összefonódott Rihannával, beleértve a jó hírét és saját üzleti vállalkozásait, és mind a fogyasztók mind az Egyesült Államokban, mind világszerte széles körben Rihanna termékeihez és szolgáltatásaihoz kapcsolják" – áll a kereset szövegében. „Ez a csalárd magatartás nemcsak a felpereseket, hanem a nagyközönséget is károsítja, és bírósági beavatkozást igényel.”

Címkék: per rihanna
https://recorder.blog.hu/2019/01/17/rihanna_beperelte_a_sajat_apjat
Rihanna beperelte a saját apját
süti beállítások módosítása