Cenzúrázatlan rap szórakoztatja az egyik New York-i repülőtéren várakozókat

2019.01.16. 12:07, Gaines

jfk.jpg

A John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtéren a megszokott, lagymatag, ártalmatlan popzene helyett hiphop szól a hangszórórendszerből. Hiba van a Mátrixban?

A Business Insider beszámolója szerint az elmúlt napokban-hetekben arra lettek figyelmesek a JFK-n lévő utasok, hogy Travis Scott és Drake közös száma, a Sicko Mode, Kanye West hírhedt pisi-kakis halandzsaszövegű Lift Yourself című szerzeménye, a Beastie Boys dalai, vagy épp Ludacris szövegei visszhangoznak a terminálokon – ráadásul mind cenzúrázatlan változatban. A repülőre várakozást aláfestő háttérzenék cseréje megrökönyödést keltett az utasokban, amint arról a közösségi médián többen be is számoltak. Volt, aki számára ez is csak azt bizonyítja, hogy mind mesterséges szimulációban élünk, míg mások úgy érezték, hogy átkerültek az Alkonyzóna egyik epizódjába. „A JFK reptéri poggyászkiadónál este fél tizenegykor a No Sleep Til Brooklyn bömböl, ami részemről tök oké” – tweetelte valaki.

A magyarázat a Fehér Házban keresendő, pontosabban, az Egyesült Államok történetének leghosszabb kormányzati leállásában, ami azért húzódik immár 26. napja, mert Donald Trumpnak és a törvényhozás demokrata vezetőinek nem sikerül megállapodni abban, hogy a kormányzati működésre megszavazott költségvetés tartalmazza-e az amerikai-mexikói határra tervezett fal 5,7 milliárd dolláros építési költségeit. Emiatt körülbelül nyolcszázezer szövetségi alkalmazott, köztük a repülőtereken dolgozók kénytelenek fizetés nélküli kényszerszabadságra vonulni, vagy átmenetileg bér nélkül munkába menni. A JFK Közlekedésbiztonsági Hatóságának bejáró alkalmazottai ezt elégelhették meg, és lázadásként, frusztrációjuk levezetése végett megvariálták a repülőtér hivatalos playlistjét. Innen már csak egy gondolati ugrás elképzelni, hogy Ganxsta Zolee, Dopeman vagy Krúbi dalaitól hangos a ferihegyi repülőtér.

Címkék: travis scott
https://recorder.blog.hu/2019/01/16/cenzurazatlan_rap_szorakoztatja_az_egyik_new_york-i_repuloteren_varakozokat
Cenzúrázatlan rap szórakoztatja az egyik New York-i repülőtéren várakozókat
süti beállítások módosítása