Dalpremier! Polytrip: Cannibal

2018.12.04. 17:09, Gaines

polytrip2018-1033389.JPG

A tavalyi alakulású Polytrip a 90-es évek műfaji összefonódásai, a grunge, rock, funk, pop és metál közös halmazában kezdett el kalandozni, és rövidesen megjelenő EP-jükről immár a harmadik, és egyben utolsó számot mutatják be nálunk. Premier!

Az első két dal október végén látott napvilágot, a legyes gitárszólamos The Fly és a Lalalala Love után most egy funk-rock alapokról, csilingelő gitárokkal induló, majd a refrénné metálba forduló szerzemény érkezett, amely stílszerűen a Cannibal nevet viseli

Szűkebben a dalról, bővebben a zenekar ars poeticájáról mesélt nekünk énekes-gitárosa, Lugosi Dániel: „Szeretnénk valami olyat alkotni, ami most nincs, de lehet, hogy lenne rá érdeklődés. Nem mondom, hogy spanyolviaszt árulunk, mert ez nem igaz, de opciót szeretnénk adni mindenkinek, hogy magáénak érezze azt, amit csinálunk. Manapság az emberek nem szeretnek gondolkozni a gondolataikon, vagy magukon, sokkal egyszerűbb megoldás gagyogni olyan gyerekdalokat, amikből világszámokat írnak. Félre értés ne essék, nem világslágereket, hiszen két hónap múlva a kutya sem emlékszik ezekre a gyorsan felszívódó dolgokra. Szeretnénk maradandó értéket képviselni, érdekesnek lenni, és megadni a választás szabadságát az embereknek fejben, hogy részesei lehessenek annak az ünnepnek, amit miattuk csinálunk. Szeretnénk minél szélesebb körben bemutatkozni, alkotni, határtalanul csak azt csinálni amit viccesnek, jónak, izgalmasnak és szexinek találunk. Talán ez a legeslegfontosabb, hogy ne egy adott pillanatot várjunk, vagy várjon a a közönség belőlünk, hanem bármelyiket és mindegyiket. Szeretnénk valami olyat, ami ha nem is stílusban közeli valakinek, akkor is totálisan azt érezze, hogy bár nem neki szól, de tetszik neki. Terveink között szerepel a külföldi ismeretség bezsebelése és természetesen az itthoni terjeszkedés is. Nem vagyunk média vagy platform ellenesek, bár lehet fura és zaklatottan humoros zenét játszunk valakik számára, írogatunk rádió közeli dolgokat is. Igazából a mottónk a „Mindegy, csak belehalás jó legyen. A sima jó nem elég.”


a zenekar debütáló koncertjére ez év októberében került sor, és máris újabb koncertre készülnek: december 20-án a nemrégiben második nagylemezét bemutató Trillion vendégei lesznek az Instantban. Facebook-esemény.


és akkor jöjjön a zenei nosztalgiázásra is alkalmas Cannibal:

a zenekar Facebook-oldala

fotó: Szombath Máté

https://recorder.blog.hu/2018/12/04/dalpremier_polytrip_cannibal
Dalpremier! Polytrip: Cannibal
süti beállítások módosítása