Intergalaktikus buli a Robotzsaruval – EP-premier! 80 Strange Robots: Lonely Stars

2018.12.03. 17:00, Gaines

villamhalvanyeso.jpg

A 80 Strange Robots rendületlenül egyengeti a hazai retrowave/italodiszkó útját, legújabb kislemezük ismét a távoli jövőbe – de persze valójában a 80-as évek hangzásvilágába – vezet, ahol az űrvadászok és a galaktikus hősök a diszkóban pihenik ki a csillagok közötti vándorlás fáradalmait.

hatsob6.jpgA duót LunaPapa és G.t. alkotja, már előző EP-jük, az Evil Forces From The Outer Space is a Recorderen mutatkozott be. A harmadik, Lonely Stars címet viselő EP keletkezéséről meg is kérdeztük a formáció tagjait: „A lemezt eredetileg 3, a Hungarian Synthwave Allstars válogatásokon megjelent dal felújított, újrakevert, újra masterelt kiadásának szántuk. Tulajdonképpen innen jött a cím is: Lonely Stars, hiszen ezek a számok nem egy egységes koncepció részei voltak. Később úgy voltunk vele, hogy 3 szám újraértelmezése kevés lesz egy EP-hez, azért még hozzádobunk egy vadonatújat is. Végül annyira elkapott minket a lelkesedés, hogy 3 új dal készült a 3 régi mellé. Emiatt a lemezen érezhető egyfajta kettős hangulat. Az új dalokkal új hangzás felé navigálunk, kissé eltávolodva a régebbi synthwave vonaltól. Ez egyben előképe is a nagylemezünknek, amin már dolgozunk. Úgy érezzük, sikerült szintet lépnünk a hangzás terén, mind minőségben, mind esztétikailag. Régi tervünk volt, hogy a szintik mellé behozzuk a gitár hangzást is, ezért két új dalban a gitár jelentős szerephez jut. A másik elképzelésünk, hogy egy fajta funky-sabb érzést is belevigyünk a zenénkbe. A Disco Light című dalban ez már tetten érhető. Ezt a két dolgot szeretnénk majd fokozni is a készülő nagylemezen.”


A duó külön-külön is kommentálta a dalokat:

Space Hunters

Ehhez dalhoz szokásunkhoz híven egy a VHS korszakból ismerős űroperából az 1983-as Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone-ból merítettünk ihletet. Annyit csavartunk a dolgon, hogy nálunk már egy egész csapat intergalaktikus "problémamegoldó", különlegesen
képzett harcos küzd a galaxis megmentésért.

Disco Lights

Visszatérünk egy jó kis bulira a kedvenc klubunkba a galaxisban, a Disco Galactikába.

Lonely Stars

Bárki lehet magányos ebben a galaxisban, de mindenkire vár valahol egy űrhajó, amelyik elrepíti a csillagokba, és ki tudja, milyen rokonlelkekkel találkozik az ember az úton.

Space Highschool Radio

Ilyen lenne a rádió abban az iskolában, ahova mindig is vágytunk diákként.

Masters of Time

Mindkettőnkre nagy hatással volt az Idő Urai című klasszikus francia-magyar koprodukcióban készült sci-fi rajzfilm. Ezt a dalt a film nyitójeleneteiben hallható zene inspirálta.

Robocop

Ez a mi tisztelgésünk Paul Verhoeven klasszikusa előtt.


Tervben van tehát az első nagylemez megjelentetése, valamint az eddigi live act felálláshoz képest új élő formációval szeretne nemsokára a közönség elé állni a 80 Strange Robots, a Facebook-oldalukat érdemes követni. Alább pedig meghallgatható az elektropoposítottabb, szintiben változatlanul gazdag EP, irány egy magányos csillag!

lemezborító: Kelemen Miklós

https://recorder.blog.hu/2018/12/03/intergalaktikus_buli_a_robotzsaruval_ep-premier_80_strange_robots_lonely_stars
Intergalaktikus buli a Robotzsaruval – EP-premier! 80 Strange Robots: Lonely Stars
süti beállítások módosítása