Itt a Hangfoglaló Program – Hangfoglalósnak lenni jó pecsét

2018.11.19. 11:00, trecorder

rec067_fangler_peter_650_1.jpg
Játszottak már Rúzsa Magdi, a Margaret Island, Kowalskyék és a Magna Cum Laude előtt, idén áprilisban kiadták első nagylemezüket, és bebizonyítják, hogy a populáris zene igenis jó dolog. Ők a Fangler’s zenekar, az Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó Sorozat 2017/2018-as évadának győztesei. A mindössze hároméves együttes eddigi sikereiről, és a Hangfoglaló Programban való részvételükről beszélgetett a zenekar frontemberével, K. Fangler Péterrel Liska Enikő (Hangfoglaló Program).

Gratulálok az Öröm a zene Tehetségkutatón kivívott győzelmetekhez. Hogyan élitek meg a sikert, mi változott ennek hatására?

Már tavaly is részt vettünk a versenyen, akkor egy kicsit csalódottan távoztunk. Idén „minden mindegy” alapon ismét elindultunk, és a végén alig mertük elhinni az eredményt. Túl vagyunk az ünneplésen, már a terveinkre koncentrálunk, amiből szerencsére rengeteg van. A verseny legnagyobb hozadéka, hogy bekerültünk az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogram támogatottjai közé, mi vagyunk a „huszonegyedik” zenekar. A program hatalmas segítséget nyújt a lemez- és klipkészítéshez és a zenekari kommunikációhoz, már alig várjuk, hogy nekivágjunk.

Az anyagi támogatáson kívül mit vártok a Hangfoglaló Programban való részvételtől?

Úgy érzem, kiváltság ebbe a húsz, idén huszonegy zenekarba tartozni. Hangfoglalós induló előadónak lenni egy „jó pecsét”, sok lehetőséget rejt magában, ez a korábbi együttesek pályáján is érezhető. Szerintem jó dolgok fognak történni velünk ebben az évadban, a koncerteket már most várjuk. A másik fontos dolog, ami a programmal jár, hogy keretek közé szorítja a munkát, hiszen „a legjobb múzsa a határidő”. Többször előfordult már, hogy nagyon rövid idő alatt kellett dalszöveget vagy zenét írni, de ez mindig inspirálóan hatott ránk.

Áprilisban jelent meg Tisztul című első nagylemezetek.

Három éve működik a zenekar, két éve állandó felállásban. Úgy éreztük, megértünk egy nagylemezre. Most klipeket forgatunk a dalokhoz és koncertezünk. Klasszikus, jó értelemben vett popzenét játszunk, viszont szeretjük az amerikai és az angol pop-, rock- és countryzenét is.

Tévés szerepléseitek is voltak már, többek között feltűntetek a Holnap Tali című ifjúsági sorozatban.

Egy fiktív zenekart játszottunk a sorozatban, így nem kellett sokat színészkednünk. Akkoriban jelent meg a Valami szép című számunk, amihez az első komolyabb videóklipünk készült. A dal szerepelt az egyik epizódban, aminek köszönhetően sok fiatal megismerte a zenekart, ezért a mai napig hálásak vagyunk a készítőknek.

Vannak már emlékezetes koncertélményeitek?

A legelső bulink a Margaret Island előtt volt az A38 Hajón, 2015-ben. Ez a fellépés mindannyiunkban mély nyomot hagyott. Két éve megnyertük a VOLT Fesztivál Emlékszem Sopronban-remixversenyét, és felléphettünk a fesztiválon. A győzelem nagy áttörés volt a zenekar számára, akkoriban több tévé és rádió is megkeresett bennünket. Ezt követően elkísérhettük a Kowalsky meg a Vegát egy tízállomásos országos turnéra. Végig telt ház volt, és nagyon összekovácsolódott a banda, hatalmas élmény volt. Túl vagyunk két saját koncerten, valamint kétszer is felléphettünk a Budapest Parkban, tavaly a Magna Cum Laude, idén pedig Rúzsa Magdi előtt. Lábremegős élmény, amikor előzenekarként az utolsó dalaidat már hat-hétezer ember előtt játszod.

A cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

rec067_fanglers3_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2018/11/19/hangfoglalosnak_lenni_jo_pecset
Itt a Hangfoglaló Program – Hangfoglalósnak lenni jó pecsét
süti beállítások módosítása