Egy szelet tüdő – EP-premier! Nunki Bay Starship: Magnetic Resonance Imagination

2018.11.06. 11:00, Gaines

nunkiii_1_of_1.jpg

Tavasszal mutatkozott be Magyarradar rovatunkban a Nunki Bay Starship, és a formáció már ki is jött első, négy számos EP-jével, amit sokféle műfaji megjelöléssel lehetne illetni – souljazz, neo-soul, nu jazz, soul-hop –, de a lényeg, hogy olyan zene, amitől menten jobb kedvre derülünk.

nunki_cover4_title.pngA budapesti örömkvartett (Tóth Dorothy – ének, hegedű, Várnai Szilvi – billentyű, vokál, Pesti Mátyás – basszusgitár, Huszár Ákos – dobok, vokál) 2017 tavasza óta gyors ütemben hódította meg a fővárosi éjszakai életet és a vidéki fesztiválszínpadokat, különleges figyelmet fordítva a vizuális körítésre mind a színpadképet, mind a videoklipek megvalósítását tekintve. Az első nagylemez a tervek szerint jövő tavasszal érkezik, ám ennek kvázi előfutáraként érkezett a Magnetic Resonance Imagination című friss EP, ami négy olyan dalt tartalmaz, amelyekkel a tagok igazán személyes történeteikbe vonnak be minket – kezdve mindjárt azzal, hogy a borítóképbe, ami egyébként
Barkóczi Noémi keze munkáját dicséri, egy szelet tüdő van belekomponálva, mégpedig Tóth Dorothyé. Az egyik dalt (Fallin' Free) a zenekar első klipjén keresztül már ismerheti a közönség.

A dalokról Tóth Dorothy egyesével is mesélt, át is adjuk neki a szót:

Icarus

Azt hiszem, az Icarus volt az első olyan dalunk, amit szinte majdnem pontosan ugyanúgy játszunk, amióta megszületett egy teljesen random próbatermi jam alkalmával, nagyjából háromnegyed óra alatt kész volt szöveggel meg mindennel. Emlékszem, ez akkor kurvanagy lendületet adott mindannyiunknak, hogy igen, most már ilyet is tudunk csinálni, nem csak hosszú próbákon keresztül bíbelődni dalokkal.

All the Beauty

Az All the Beauty-t két részletben szültük meg, de még amikor nem is volt szövege, már akkor tudtam, hogy miről és kinek fog szólni. Egy volt munkatársam búcsúbulijának másnapján volt az a próba, amikor elkezdtük összerakni ezt a dalt – illetve az aznapján, hiszen azt a reggelt meséli el. Gellérthegy, napkelte, berúgós-sírós-nevetős-mégrészegenműszakkezdős. Fiatalság, bolondság, vagy mi.

Fallin’ Free

A Fallin' Free az első dal, amit életemben írtam (ha most nem számítjuk bele az iszonyatos tinikori próbálkozásaimat, amiket valójában be sem fejeztem soha, szóval nem is számítanak). Amikor megírtam, úgy éreztem, hogy ez az, most sikerült lezárni egy csomó rossz dolgot a múltamból, és akkor ez most valami újnak a kezdete. Persze akkor még ötlet sem volt ez a zenekar, és még három hónapot ültem ezen a dalon, mielőtt megmutattam volna Matyinak.

MRI

Az MRI sztorija életem egyik legdurvább korszakából van, amikor egy elég kemény betegséget sikerült leküzdenem. Ezután picit túlságosan megörültem annak, hogy megint minden jó és lehet élvezni az életet meg barátokkal lenni, bulizni járni. Amit általában el is mondok a koncertjeinken ennek a dalnak a felvezetéseként, az az, hogy soha ne menjetek részegen MR vizsgálatra! Elég volt egyszer kipróbálni, de annyira beparáztam, hogy utána kb negyed óra alatt megírtam ennek a dalnak a szövegét, egyből a vizsgálat után az öltözőben.


a zenekar november 15-én, a Toldiban mutatja be a friss EP-t (Facebook-esemény), majd december végén, a Dürer Kertben a 30Y társaságában láthatjuk őket (Facebook-esemény)


és akkor jöjjön a remek, instrumentális jammelésekkel és hegedűszólókkal megbolondított, fejbólogatós EP:

fotó: Komróczki Dia
a zenekar Facebook-oldala.

https://recorder.blog.hu/2018/11/06/egy_szelet_tudo_ep-premier_nunki_bay_starship_magnetic_resonance_imagination
Egy szelet tüdő – EP-premier! Nunki Bay Starship: Magnetic Resonance Imagination
süti beállítások módosítása