Itt a Hangfoglaló Program – Megnyíltak a 2019-es nemzetközi pályázatok

2018.10.11. 12:00, Recorder.hu

hf_201810_650.jpg

A Hangfoglaló Program Kollégiuma szeptember végén meghirdette a Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogram 2019-re vonatkozó pályázatait.

Az összesen 125 millió forint keretösszegű kiírások három nagyobb témát ölelnek fel. November 19-ig pályázhatnak formációk külföldi koncertek, turnék lebonyolításának, illetve szakmai rendezvényeken való fellépéseknek a támogatására. A 100 milliós pályázat kapcsán olyan középtávú nemzetközi terveket is vár a Kollégium a jelentkezőktől, amelyek igazolják, hogy a formáció tudatosan igyekszik megjelenni és építkezni a kiválasztott piacokon. A tervek elkészítését igyekszik támogatni a HOTS exportiroda ingyenesen látogatható, angol nyelvű workshopja, ahol a lengyel Magda Cholyst (artist coach) a hosszú távú karriertervezésről és a szerzői önazonosságról, Tony Duckworth (PIAS) pedig a független kiadók A&R-szempontrendszeréről tart majd előadást. A kifejezetten a Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogram pályázói számára szervezett képzésre október 30-án, az A38 Hajó kiállítótermében kerül majd sor.

A pályázatok terén újdonság, hogy a Hangfoglaló Program Kollégiuma most először az elektronikuszenei szerzők és producerek számára is közzétett nemzetközi koncertek és turnék támogatását célzó felhívást. A 2019-ben felhasználható 10 milliós keretre ugyancsak idén november 19-ig lehet pályázni az NKA honlapján keresztül.

A harmadik pályázati kiírás – amelynek jelentkezési határideje azonban október 17. – az exporttal foglalkozó hazai szakemberek külföldi showcase fesztiválokon való részvételét kívánja támogatni 2019-ben. Az ideihez hasonlóan a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező menedzserek három esemény felkereséséhez kérhetnek fejenként 450 ezer forintos támogatást.

További részletek: www.hangfoglalo.hu.

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2018/10/11/itt_a_hangfoglalo_program_megnyiltak_a_2019-es_nemzetkozi_palyazatok
Itt a Hangfoglaló Program – Megnyíltak a 2019-es nemzetközi pályázatok
süti beállítások módosítása