4TLR (Four Tet): Live at Funkhaus Berlin 10th May, 2018 (lemezkritika)

2018.09.29. 09:30, rerecorder

four-tet-redbull.jpg

Four Tet-koncertlemez? Az év egyik meglepetése? Mikor megyünk Four Tet-koncertre?

Kieran Hebden (azaz Four Tet és még néhány alterego tulajdonosa) A 2000-es években a Domino kiadónál jelentette meg legfontosabb lemezeit, a Rounds-ot és a There is Love In You-t. Hat éve váltott, és a nagylemezeit átvitte saját, Text labelére. Onnantól datálódnak a fenti tweetjében vázolt DIY-megjelentetések. Kiadványait és turnéit is előzetes hírverés nélkül promózza, sokszor egy fotójára írt szöveggel, így:


a0176842574_16.jpgEzért sem volt meglepetés, hogy a májusi, funkhausos koncertjét feldobta Spotifyra és Bandcampre. (Az sem, hogy a fellépésen készült és lemezborítónak használt fotót egyik rajongója tweetelte neki pár hete.)

A Funkhausról már írtunk Nils Frahm idei albuma kapcsán, hogy miért az egyik legjobb koncertterem a világon, de a hanganyagon is érződik, mennyire ideális helyszín Four Tet letisztult katalógusához. Legutóbbi, New Energy lemeze adja számok gerincét, de a Pink, Beautiful Rewind és a Morning/Evening átdolgozásait is hallhatjuk.

A koncert szomorú aktualitása, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy Kierant élőben látta játszani az édesapja. A 81. születésnapját még együtt ünnepelték Berlinben, de néhány nappal később elhunyt. Ez az utolsó képe, amit Kieran készített róla, ahogyan magába mélyedve szemléli a Funkhaus agoráját.

four_tet_1.jpg

és a remek lemez: 

Címkék: lemez four tet
https://recorder.blog.hu/2018/09/29/4tlr_four_tet_live_at_funkhaus_berlin_10th_may_2018_lemezkritika
4TLR (Four Tet): Live at Funkhaus Berlin 10th May, 2018 (lemezkritika)
süti beállítások módosítása