Nem kopott meg a világ legnépszerűbb új-zélandi folkduójának humora

2018.09.26. 17:00, Gaines

fotc.jpg

A Flight Of The Conchords visszatérő poénja, hogy ők csak a negyedik legnépszerűbb új-zélandi folkduó, de mi egész nyugodtan elvehetjük ezt a kitételt. Az új daluk alapján még mindig a dobogó tetején maradhatnak.

Bret McKenzie és Jemaine Clement fanyar standupot találó-abszurd dalparódiákkal vegyítő produkciója a 2000-es évek közepén tűnt fel a radaron egy félórás HBO-koncertfilmmel, ám az igazi kultsikert a 2007-től 2009-ig tartó Slágermájerek című tévésorozatukkal aratták, amelyben Michel Gondry és Taikai Waititi is rendezett epizódokat. Az első évad során felélték az összes dalukat, ezért a másodikra rohamtempóban tucatnyi friss dalt kellett írniuk, ezután nem vállaltak be még egy évadot. Időnként újra összeállnak turnézni: 2012-ben Új-Zélandon, 2016-ban az USA-ban, idén pedig Nagy-Britanniában és Írországban léptek fel.

Jó hír, hogy az új turnéhoz már az elmúlt cirka tíz év alatt szerzett új dalok is dukálnak, és még jobb, hogy október 6-án visszatérnek velük az HBO-ra egy koncertfilm erejéig. Ezek közül debutáltak egy új szerzeményt Stephen Colbert késő esti talkshow-jában. A felelgetős Father And Son akár egy elfeledett Simon & Garfunkel-dal is lehetne, melyben apa és fia tesznek hitet egymás iránt érzett szeretetükről, mígnem váratlan fordulatot nem vesz a sztori, és egy merőben diszfunkcionális család képe rajzolódik ki. A lökött szöveg attól működik, hogy szárnyaló érzelmekkel, egyre katartikusabb verzékkel fokozzák az abszurditást. Most már csak a sokszor beígért Slágermájerek-mozifilmmel adósak, a jelek szerint lenne hozzá alapanyag.

A MÁSIK NAGY VICCZENEKAR MÁR 2012-BEN ELTEMETTE A ROCKMŰFAJT


A faarcú komikusok legújabb viccdala:


A mesteri David Bowie-paródiájuk:


Carol Brown, rendezte: Michel Gondry

https://recorder.blog.hu/2018/09/26/nem_kopott_meg_a_vilag_legnepszerubb_uj-zelandi_folkduojanak_humora
Nem kopott meg a világ legnépszerűbb új-zélandi folkduójának humora
süti beállítások módosítása