A Follow The Flow jött, látott és győzött a YouTube-on

2018.09.14. 10:54, Gaines

followtheflowuj.jpg

Kijöttek a Dal+Szerző blogon az elmúlt három hónap – vagyis tulajdonképpen a nyár – legnépszerűbb magyar dalait rangsoroló listái: a negyedéves jelentésekben a Youtube-nézettségek, a rádiós lejátszási listák és a Zeneszöveg.hu keresései is szoktak szerepelni, viszont most először a Spotify-os kattintásokról is készült egy toplista a magyarországi lakhellyel számon tartott felhasználók adatai alapján. Vajon mekkora a különbség?

Nos, a Youtube és a Spotify között meglehetősen nagy az átfedés, az első helyen rögtön ugyanaz a dal áll. A Follow The Flow Nem tudja senki című, a modern trendeknek megfelelően rappel kevert popszáma némiképp váratlanul robbant be, és hagyta le például a sokáig rekordtartó Origót Pápai Jocitól. A 22 milliós nézettség részben annak is köszönhető, hogy a félig tatabányai formáció számát ronggyá játszották a magyar rádiók, de az egyik alapító, BLR személye is belejátszhat a sikerbe, hiszen a rapper szerepelt a Belehalokban is. A Spotifyon szintén magasan ők vezetnek, több kétszer annyian streamelték, mint a második helyezettet.

Ami egyébként megintcsak azonos a két listán: Majka visszatérő vendég a Youtube-os top 20-on, bár általában ott van mellette Curtis neve is, ami, mint tudjuk, ezután nem így lesz. A Füttyös című dal leginkább a harmadik közreműködő, Király Viktor számára  nagy durranás, neki ugyanis eddig csak a 18. helyre sikerült felkapaszkodnia egyszer a videómegosztón.

Burai Krisztiánnak rendszerint benne van a keze a Youtube-os slágerekben, a Missh-sel közös Csak egyszer mondom el ennélfogva jobban is teljesített a videós listán (3. hely), mint streamingben (7.), amiben csak az a meglepő, hogy a dalhoz még csak klip sem készült, a Dal+Szerző blog listaállító történetében először állóképes videóval sikerült megcsípni a bronzérmet. A Youtube-sztár AK26 duónak sincs oka panaszra, a dobogó tetejéről lejjebb csúszott ugyan a tavaly tél óta felkapott Blöff című számuk, de az ötödik hely is korrekt. A Spotifyon előkelő helyen végzett még a Punnanny Massif  hét évvel ezelőtti slágere, az Élvezd, és az Irie Maffia Hajnali kör című, Marsalkó Dávidot fícsöringelő friss reggae-je is csak a streaming szolgáltató toplistájára tudott felférni.

A YouTube-toplista első helyezettje:


A második:


És a harmadik:

https://recorder.blog.hu/2018/09/14/a_follow_the_flow_jott_latott_es_gyozott_a_youtube-on
A Follow The Flow jött, látott és győzött a YouTube-on
süti beállítások módosítása