John Legend levadászta az előadóművészek Moby Dickjét

2018.09.10. 16:07, Gaines

legend_egot.jpg

Vasárnap este tartották meg a tévés Emmy-díj Creative Arts-díjkiosztóját, melyen a technikai díjakat és kevésbé jelentős kategóriákat pörgetik ki a fő díjátadó előtt. Az amerikai dalszerző-soulénekes a Jézus Krisztus Szupersztár élőben közvetített musicalelőadásának producere – és egyben címszereplője – volt, amiért most Emmyt kapott Legjobb varietéműsor kategóriában, s ezzel bekerült az EGOT-osok szűk, illusztris társaságába.

Az EGOT betűszó a négy nagy előadóművészi díjat takarja: az Emmyt (tévés), a Grammyt (zenei), az Oscart (filmes) és a Tonyt (színházi). Viszonylag kevés olyan ember van, akinek élete során sikerült mind a négy díjból egyet-egyet bezsákolnia, John Legend mindössze a tizenharmadik EGOT-nyertes, méghozzá egyből a legfiatalabb, hiszen 39 évesen, tizenkét év leforgása alatt teljesítette a követelményeket. Grammyt 2006-ban nyert először (mindjárt hármat: a legjobb felfedezett, r&b album és r&b férfi énekes kategóriákban), azután 2015-ben Oscar-díjat kapott a Selma című film Commonnal közösen szerzett betétdaláért (Glory), a tavalyi Tony-díjátadón pedig a Jitney című színdarab felújításáért társproducerként díjazták.

Legenddel együtt még a Jesus Christ Superstar Live In Concert műsornak köszönhetően még két névvel bővült az EGOT-névsor, az Andrew Lloyd Webber–Tim Rice párosnál az a csoda, hogy ilyen sok idő – harmincnyolc év – telt el, mire sikerült kipipálniuk ezt a mérföldkövet is. Az első EGOT-ot Richard Rodgers zeneszerző, a Rodgers–Hammerstein páros (A muzsika hangja) egyik fele teljesítette 1962-ben, azóta olyanok csatlakoztak hozzá, mint Rita Moreno, Sir John Gielgud, Audrey Hepburn, Mel Brooks, Mike Nichols vagy Whoopi Goldberg.

John Legend ezen a hétvégén akár még egy Emmy-díjat nyerhet, hiszen színészként is jelölték a Jézus Krisztus Szupersztárért. Felesége, Chrissy Teigen kitweetelt egy fotót, amelyen a három friss EGOT-os pózol a díjakkal.


Az első „G”:

 
Az „O”:


Részlet a „T”-ből: 


És most az „E”: 

Címkék: john legend egot
https://recorder.blog.hu/2018/09/10/john_legend_levadaszta_az_eloadomuveszek_moby_dickjet
John Legend levadászta az előadóművészek Moby Dickjét
süti beállítások módosítása