Novemberben megjelenik Charles Bradley posztumusz lemeze

2018.09.07. 13:11, Gaines

bscap0130.jpg

A tavaly szeptemberben, 68 évesen elhunyt soulénekes negyedik, és egyben utolsó lemezét, a Black Velvetet november 9-én fogják kiadni, néhány nappal az után, hogy betöltötte volna a hetvenedik életévét.

A Daptone Recordsnál megjelenő kiadvány tíz dalt fog tartalmazni, amiket az első három album (a 2011-es No Time For Dreaming, a 2013-as Victim For Love, a 2016-os Changes) eddig kiadatlan stúdiófelvételeiből gereblyéztek össze Charles Bradley zenésztársai és kollégái. A dalok között szerepel három feldolgozás is, a Nirvana Stay Away, Neal Young Heart Of Gold, és Rodriguez Slip Away című számai, valamint a Victim Of Love teljes zenekaros változata.

A 2011-ben, 62 évesen befutott Bradley addigi eseménydús életének, hányattatott sorsának valamennyi fájdalmát sűrítette bele tragikusan rövid életművébe, amely a hetvenes évek legnagyobb soulénekeseivel, Marvin Gaye-jel vagy Otis Reddinggel tette egyenértékűvé. Nyers érzelmeinek és előadásmódjának köszönhetően sosem volt pusztán nosztalgiazenész. A posztumusz lemez Bradley egykori művésznevéről kapta a címét, amelyet James Brown-hasonmás műsoraihoz használt; a Daptone hasonló kiadványt állított össze tavaly novemberre másik állócsillaguk, a 2016 végén ugyancsak rákban elhunyt Sharon Jones emlékére is, aki szintén viszonylag későn, 40 évesen adta ki első lemezét.

A lemezhez beharangozó klip is készült, a Victim Of Love idején rögzített, annak B-oldalának tekinthető, utólag Hammonddal és fúvósszekcióval megtámogatott I Feel A Change fekete-fehér, elegáns videója archív turnéfelvételekkel búcsúztatja az énekest.

Címkék: charles bradley
https://recorder.blog.hu/2018/09/07/novemberben_megjelenik_charles_bradley_posztumusz_lemeze
Novemberben megjelenik Charles Bradley posztumusz lemeze
süti beállítások módosítása