Eminemet mindig mindenki csak kritizálja

2018.09.05. 17:18, Gaines

bscap0125.jpg

A detroiti rapper múlt héten tette ki a netre előzetes bejelentés nélkül új lemezét, a Kamikazét, és már érkezett is hozzá egy videoklip, egészen pontosan a Fall című számhoz.

A Fall tipikus diss track, amelyben előbb a pályatársait veszi célkeresztbe, majd utána a kritikusait, a médiát, a Grammy-díjátadót ostorozza. Nincs ebben különösebb újdonság, hasonló témájú, csak legfeljebb kreatívabban megírt verzéket találhatunk dögivel a diszkográfiájában, elég akár a Criminalra vagy a Marshall Mathersre gondolni 18 évvel ezelőttről. Mindenki rég eldönthette róla, hogy ez vagányság, vagy csak nem bírja a kritikát.

Az ostromlottságot hivatott aláhúzni a James Larese által rendezett, morózus videoklip is, melyben Eminem először kézhez kapja a finoman szólva sem egyöntetűen pozitív fogadtatásban részesült 2017-es albuma, a Revival kritikáit, és az értesítések addig kísértik, amíg egy füstszörny alakját felöltve üldözni nem kezdik. Eminem rémülten menekül a kritikadémon elől, végül hősiesen szembeszáll vele, bemutat a középső ujjával, és rátapos a Revival CD-re, bár addigra már megfertőzte a démon, szóval lehet, hogy tragikus a zárlat. Vagy az egész egy burkolt reklám a Venom című filmhez, amihez szerzett egy betétdalt is.

Ironikus csavar a dologban, hogy a Fall szövegéről a lemez megjelenésének napján nem a csalódott rajongóktól vagy a cinikus kritikusoktól kapta Eminem a leghatározottabb ellenvéleményt, hanem attól a Justin Vernontól, aki vendégénekesként szerepel a számban. Vernon az ellen emelt kifogást, hogy a második verze lebuzizza a biszexuális Tyler The Creatort. Először még csak elhatárolódott a daltól, mondván, nem rajong a homofób üzenetért, eleve nem is volt ott a stúdiófelvételnél, és utána kérte, hogy szedjék ki az ominózus sort, majd később egyenesen kijelentette, hogy „ki fogja nyírni” a dalt. Mint a mellékelt ábra, azazhogy videó mutatja, ez egyelőre nem sikerült neki.

https://recorder.blog.hu/2018/09/05/eminemet_mindig_mindenki_csak_kritizalja
Eminemet mindig mindenki csak kritizálja
süti beállítások módosítása