Felemészt, nem ereszt – MADRAPUR dalpremier

2018.08.13. 15:00, Gaines

madrapur.jpg

A MADRAPUR év elején adta ki debütáló nagylemezét, amely hatalmas lendülettel rúgta be 2018 ajtaját. Most dögös, filozofikus-ironikus régi-új dalt mutatnak be a nemsokára megjelenő ötszámos kislemezükről.

A Taxis keletkezéséről Szabados Gábor, a zenekar egyik énekes-gitáros-dalszerzője mesélt nekünk:

A dal 2011-ben íródott, úgyhogy születését tekintve nem egy mai darab. Akkoriban sokat sodródtam az árral, mindent a sorsra bíztam aztán később rájöttem, hogy nem árt, ha bizonyos területeken csempészek némi tudatosságot az életembe. A dal ezzel a megfoghatatlan és felsőbb rendűnek hitt sors nevű izével foglalkozik. Egy közös utazásról szól, amin a sors és én sajnos nem jöttünk ki mindig olyan jól egymással. A dal célja, hogy lekicsinyítse, általánosítsa a sors, mint olyan jelentőségét. Ha most egy reggeli motivációs show műsorba ülnék a kamerák előtt, akkor valahogy így fejezném be ezt a monológot: Semmi nincs elrendeltetve, nem egy külső erő határozza meg az életed, hanem te alakítod azt! :D

A Taxis a néhány hete közzétett Apád házával együtt a MADRAPUR tervek szerint még augusztusban megjelenő ötszámos kislemezén kap helyet, melynek dalait a másik énekes-gitáros-dalszerző, Kozma Máté elmondása szerint “egyszerre játszva, egy térben vettük fel a Quimby zenekar stúdiójában. A Taxist a többi számmal ellentétben nem takkra játszottuk fel. Ez annyit tesz, hogy nem használtunk ütemmutatót, ami adta volna alánk a tempót. Érzésre nyomtuk a dolgot, pont úgy, mint próbán vagy a koncerteken. Ez egy hatalmas szabadság és egyben felelősség is volt. Hát így sikerült. Nem mondom, hogy mostantól minden dalt így fogunk rögzíteni.”

AZ ÉV ELEJI, 13 SZÁMOS MADRAPUR-NAGYLEMEZ DALKOMMENTÁRJAI


A dalhoz saját készítésű dalszövegvideó is született. Visszaadjuk a szót Szabados Gábornak: “Egy tévé, egy filc, egy fehér színű ragasztószalag és nagyon sok türelem kellett hozzá. Most már biztos, hogy az érkező kislemez dalai mind ebben a koncepcióban fognak elkészülni. Dalonként 50 forint a videó anyagköltsége és szerintem tökre működik.”


A zenekar élőben legközelebb augusztus 29-én játszik a Robot Klubban az IDEGEN zenekar társaságában, és mivel Szabados Gábor négy hónapra kiköltözik Lisszabonba, ebben az évben ez lesz az utolsó MADRAPUR koncert. Egyéb információk a zenekar oldalán, az EP-t pedig a Bandcamp-oldalukon lehet sasolni.


Jöjjön tehát a grunge-os gitártémákkal vegyített pop-punk dal, a Taxis:

https://recorder.blog.hu/2018/08/13/felemeszt_nem_ereszt_madrapur_dalpremier
Felemészt, nem ereszt – MADRAPUR dalpremier
süti beállítások módosítása