Robynnak már nagyon hiányoztak a rajongói

2018.08.02. 13:31, Gaines

robyn-missing-u.jpg

Nyolc év mindenképp rengeteg idő két nagylemez között, és bár Robyn 2010-es mesterműve, a három fejezetben – két minialbumként, majd egy összegzésként – megjelentett Body Talk elegendő hallgatnivalóval szolgált egy darabig, mégiscsak duplaannyi időre maradtunk új Robyn-lemez nélkül, mint amihez hozzá voltunk szokva. Az elektropop-istennő ebben az évben véget vet az ínséges időszaknak, és az egyelőre cím nélküli, nyolcadik albumáról kiadott első kislemezdal a felfokozott várakozások ellenére sem okoz csalódást.

A Missing U ugyan egy szakítós dal, vagy tágabban értelmezve, az életünkből hirtelen eltűnt emberek helyén keletkező űrről szól, ismét bizonyítva, hogy kevesen egyesítik jobban a svéd popsztárnál a szívettépő melankóliát a diszkófényes eufóriával, de már csak a címéből adódóan is szólhat Robyn rajongóinak: „igen, tudom, hogy hiányoztam nektek, de ti is hiányoztatok nekem.” Ez olyannyira igaznak tűnik, hogy a megjelenéshez még egy hét és fél perces dokumentumfilm is társul, amelyben egy évek óta rendszeresen megtartott, Robyn-centrikus brooklyni bulisorozat szervezői és az énekesnő rajongói győzködik őt arról, hogy látogasson el az egyik partijukra; a videó akár ciki PR-fogásként is elsülhetett volna, de nem az, hanem kedves és megható.

A svéd énekesnő különben már 2011-ben azt nyilatkozta, hogy stúdióba vonul, és 2014-ben is szeretett volna kijönni egy új lemezzel, de a BBC 1 rádióműsorában elmondta, hogy akkor nem találta a mondandóját. „Utazgattam, buliztam, terápiára jártam. Felfedeztem magam” – mesélt az azóta eltelt évekről, amikor csak egy-egy kurta zenei együttműködéssel hallatott magáról (a Röyksopp-pal közös Do It Again 2014-ben; a Love Is Free EP a néhai Christian Falk producerrel 2016-ban; egy új dal a Csajok című sorozathoz). Az új album részben Ibizán, Párizsban, New Yorkban és Los Angelesben, részben a stokcholmi stúdióban született, a lágy, töprengős Missing U-ban pedig régi harcostársa, Klaus Åhlund, valamint a Metronomy-beli Joseph Mount közreműködött. Első hallgatásra inkább passzol a Body Talk-féle irányvonalhoz, mint az elmúlt évek experimentálisabb kanyarjaihoz, de vélhetőleg újabb hangzásokkal is találkozhatunk majd az idén mindenképp érkező lemezen.

ROBYN IS ALÁÍRTA A SZEXUÁLIS VISSZAÉLÉSEK ELLENI SVÉD NYÍLT LEVELET


Első az új szám:


Másodiknak pedig kiderül, elment-e Robyn a rajongói bulijára:

Címkék: robyn
https://recorder.blog.hu/2018/08/02/robynnak_mar_nagyon_hianyoztak_a_rajongoi
Robynnak már nagyon hiányoztak a rajongói
süti beállítások módosítása