Idén Budapesten lesz a Leonard Cohen-rajongók világtalálkozója

2018.07.31. 17:27, rerecorder

lcelogo.jpg

A Leonard Cohen-rajongók világtalálkozója már több mint két évtizede fontos esemény a 2016-ban elhunyt kanadai dalszerző-énekes életművét szeretők körében, sőt, maga Cohen is sokszor említette ezeket az eseményeket és küldött üzenetet a résztvevőknek. A kétévente megrendezett Special Event-találkozó budapesti állomása a 11. lesz és az első a legendás énekes-költő-író halála óta. A helyszín a Budapest Jazz Club, a dátum augusztus 3-5.

A rajongók páros években megrendezett Special Eventje tehát jelentős esemény, amelyet mindig a világ más pontján tartanak, most először lesz Budapest a házigazda. Az előző, 2016-os amszterdami esemény még az utolsó nagylemez, a You Want It Darker megjelenése előtt zajlott, de a kemény magos tábor már akkor hallhatta az albumot. A mostani budapesti eseményen a majd októberben megjelenő, Cohen által napokkal a halála előtt befejezett utolsó verseskötetébe (The Flame lesz a címe) lapozhatnak bele mások előtt az Event résztvevői. A rajongók különben a páratlan években is összegyűlnek, akkor mindig a görögországi Hydra-szigetén, ahol Cohen a hatvanas-hetvenes években egy évtizedig élt, és járt vissza ottani házába később is pihenni.

A mostani Special Eventen augusztus első hétvégéjén Ausztráliától Kanadáig több mint 20 országból 150 Leonard Cohen-rajongó érkezik Magyarországra, hogy egy három napos fesztivál keretében emlékezzen a kanadai költő-író-énekes-dalszerzőre. A rendezvénynek a Budapest Jazz Club ad otthont és külföldi zenészek mellett magyar előadóktól is megszólalnak Leonard Cohen dalai. Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió új esttel készül, amelyen vendégként fellép Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band vezetője is. A Hallelujah és a többi híres Cohen-dal mellett a Sabbathsong zenekar klezmer zenével szórakoztatja a közönséget. Az egész estés koncertek, éjszakába nyúló beszélgetések és közös éneklések várhatók – az eseményre csak a regisztráltak juthatnak be, a Leonardcohenfiles.com (oldalmenü, Our L.C. Events: Budapest 2018 menüpont) nevű rajongói oldalon) vagy annak fórumán keresztül lehet csatlakozni.

Cohennek természetesen számos magyar zenész rajongója is van, az itt fellépőkön túl többen is tartottak már Cohen-tribute-koncerteket, az egyik tavalyiról most jelent meg a 30y-os Beck Zoltán koncertfilmje (ebben a cikkben írtunk róla).

LEONARD COHEN DISZKOGRÁFIÁJÁRÓL ITT ÍRTUNK.

EMERRE PEDIG A DALSZÖVEGEIRŐL. 

ITT PEDIG AZT PRÓBÁLTUK ÖSSZEFOGLALNI, MIT ÉRZÜNK HALÁLA MIATT.

ÉS JENNIFER WARNES-SZAL IS INTERJÚZTUNK, COHEN VOKALISTÁJA MESÉLT A KÖZÖS MUNKÁRÓL IS.

AZ ÉNEKES, AKI NEM HAZUDIK - ITT PEDIG ÍRTUNK A KARRIERJÉRŐL.

Címkék: leonard cohen
https://recorder.blog.hu/2018/07/31/iden_budapesten_lesz_a_leonard_cohen-rajongok_vilagtalalkozoja
Idén Budapesten lesz a Leonard Cohen-rajongók világtalálkozója
süti beállítások módosítása