Az év reményt adó jóhíre: titokban összeházasodott Michelle Williams és Phil Elverum

2018.07.30. 19:52, rerecorder

phil_elverum_michelle_williams.jpg

Ennél jobb hír nem volt mostanában a popkultúrában. Nem azért, mert titokban házasodott össze egy négyszeres Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas zseniális színésznő és a 21. század egyik legmegbecsültebb zenésze. És nem azért, mert két ilyen tehetséges ember kelt egybe, hanem leginkább azért, mert ha valakik, akkor ők tényleg megérdemlik a boldogságot.

Két visszahúzódó, a sajtót kerülő híresség esetében hülyén hangzik a power-couple jelző, de Michelle Williams és Phil Elverum érdemeik alapján simán kulcsfigurák a 21. századi film- és popzene világában. Persze ezt sem kell feltétlenül úgy érteni: Michelle Williams inkább kisköltségvetésű független filmszerepekkel jutott el négy Oscar-jelölésig, Phil Elverum pedig inkább a kritikusok és egy szűkebb zenerajongó kör megbecsült figurája The Microphones és Mount Eerie néven kiadott lemezeivel. És itt jön a de.

Mindketten fájdalmas tragédiát éltek át. Williams gyermeke apját, Heath Ledger színészt vesztette el – a Túl a barátságon című film forgatásán, 2004-ben kezdtek el randizni, lányuk 2005-ben született, Ledger  2008. januári halála előtt öt hónappal szakítottak. Elverum pedig gyermeke anyját, Geneviéve Castrée zenész-képzőművészt vesztette el – alig másfél évvel azután, hogy megszületett lányuk. Ledger gyógyszertúladagolás következtében halt meg, a tragédia után a paparazzik letanyáztak az egykori pár közös lakása előtt, így Michelle Williams kiköltözött brooklyni otthonukból és ameddig lánya hatéves nem lett, egy eldugott kis faluban éltek, az addiginál is jobban kerülve a reflektorfényt. Castrée hasnyálmirigyrákban halt meg 2016-ban, Elverum két brutálisan nyers és katartikus lemezen dolgozta fel a tragédiát (a 2017-es A Crow Looked At Me sok más magazin mellett az év albuma lett a Recorderen, az idei Now Only címűt szintén az év legjobbjai közé soroljuk), persze úgy hogy közben egyedül nevelte kislányukat.

És itt történt valami, amiről nyilván nem tudunk semmit (még mindig két nagyon zárkózott hírességről van szó), de ez a két ember valahogy egymásra talált és egymásba szeretett. Mint Williams a néhány napja megjelent friss Vanity Fair magazinban elárulta, szűk baráti kör és lányaik társaságában már össze is házasodtak a hónap elején. Ha két végtelenül szimpatikus és tehetséges ember egymásra talál, az mindig igencsak örömteli, de ha ez a két ember ilyen tragédiák után talál egymásra, akkor tényleg minden boldogságot megérdemelnek. A világsajtó és a rajongók pedig – manapság, amikor alig van valamiben egyetértés a világban – egy emberként kívánják nekik ugyanezt, amihez a Recorder is csatlakozik: boldogságot Williams és Elverum!


PHIL ELVERUMMAL INTERJÚT IS KÉSZÍTETTÜNK TAVALY ÉV VÉGÉN, MÁR ABBAN IS BESZÉLT ARRÓL, HOGY ÚJ ÉLETET FOG KEZDENI A LÁNYÁVAL, MÁSHOL.


Michelle Williams a neki Golden Globe-ot hozó 2011-es My Week With Marylin című filmben alakítja Monroe-t és énekel is (akárcsak a tavalyi év egyik sikerfilmjében, a The Greatest Showmanben): 


ez pedig egy 2003-as The Microphones-dal, a csúcslemez címadó szerzeménye, a The Glow Pt. 2, ami egészen zavarba ejtően profetikus: 

https://recorder.blog.hu/2018/07/30/az_ev_remenyt_ado_johire_titokban_osszehazasodott_michelle_williams_es_phil_elverum
Az év reményt adó jóhíre: titokban összeházasodott Michelle Williams és Phil Elverum
süti beállítások módosítása