Labdát pattogtatva tudunk mostantól zenét szerezni

2018.07.27. 10:12, Gaines

oddball-1-1560x916.jpg

Egy brit startup cég rukkolt elő a szórakoztató ötlettel, zakkant találmányukra Kickstarter-kampány részeként lehet befizetni.

A 21. században, amikor már a telefonunkon is tudunk zenélni, nehéz újfajta zeneszerzési platformokkal felkelteni a figyelmet, az Oddball viszont jópofa játéknak tűnik. A fejlesztők dobgépet telepítettek egy labdába, amely ütődésre gyárt alapokat, beateket; az USB-vel tölthető kütyü lényegében egy MIDI kontroller, melynek ütőhangszeres trigger kimenete Bluetooth-szal kapcsolódik egy alkalmazáshoz. A nyomásérzékeny labda a pattogtatás és püfölés erősségével arányosan képes variálni a dobszólamok dinamikáját, és rétegezni is lehet a „kompozíciót”: az app hangminta-könyvtárából nem csak dobütéseket hívhatunk elő, hanem egyéb elektronikus hangszíneket loopolhatunk egymásra, egy másik, általunk szabadon választott számra, több labdával zsonglőrködve meg egyszemélyes zenekarként funkcionálhatunk.

Az appnak természetesen közösségi médiás színtere is van, ahol megoszthatjuk a többi Oddball-felhasználóval az alkotásainkat, vagy másokkal együttműködve készíthetünk közös labdazenéket. A fejlesztőcsapat még meg is ideologizálta a találmányt, mondván, ezzel még demokratikusabbá szeretnék tenni a zeneszerzést, mert így már aztán tényleg mindenki gyárthat beateket, de azért a hagyományos zeneszerkesztő szoftverekkel (Ableton Live, GarageBand, Logic) is kompatibilissá tették.

Az Oddballt a Kickstarteren lehet támogatni, a sztenderd labda 59 fontba kerül (kb. húszezer forint), de háromszáz fontért lehet személyre szabottat is szerezni. A kitűzött célösszeget már túl is lépték, úgyhogy nem kell attól félni, hogy nem készülnek el a labdák.

Címkék: kickstarter oddball
https://recorder.blog.hu/2018/07/27/labdat_pattogtatva_tudunk_mostantol_zenet_szerezni
Labdát pattogtatva tudunk mostantól zenét szerezni
süti beállítások módosítása