Fegyvere popó fotó - Rec.hu

2018.07.26. 17:59, RRRecorder

the_kolin_duborog.jpg

Mocsári varázs, önismereti metal, vágtázó Péterfy Bori. Barangolós és rajzfilmes rap, életközeli alter, duplán dübörgő ház. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

A mocsár jellemzően a stoner, sludge és hasonló zenék kedvelt helyszíne szokott lenni, ám az első EP-jét nemrég megjelentető The Swamp Creatures nem ezeket játssza, hanem pszichedelikus rockot, némileg a hippikorszakhoz visszanyúló mozgalmakhoz visszanyúlva. Náluk a mocsár nem mocskos és lehúzó, hanem mesebeli, misztikus, rejtélyeivel hívogató táj. A négy szám történetet mesél, amit a Keret blogon lehet elolvasni, de mankó nélkül is kiválóan működik az EP. Facebook


A magyar metalszíntér egyik legfontosabb nyári megjelenése a Dystopia négy év után kijött új lemeze, ami a HammerWorld július-augusztusi számának egyik CD-melléklete, és online is mindenfelé megtalálható. Az alapvetően groove metalos, de ezen túl más hatásokat is beépítő zenekar a nemzetközi színtéren is megállja a helyét, 2016-ban például a magyar Wacken Metal Battle győzteseként az egyik legnevesebb műfaji rendezvényen, a Wacken Open Airen is felléptek. A Building Bridges nem annak indult, de konceptalbum lett, "a koncepció pedig nem más, mint az önmegismerés viharos folyamata, amin valahol minden embernek keresztül kell mennie (jobb esetben)." A borító is ehhez illeszkedik, lásd a HammerWorldön olvasható leírást. HonlapFacebook, legközelebbi koncert: augusztus 18.,, Abaliget Prog Camp.


Itt az első új Péterfy Bori & Love Band-szám a tavalyi, nagyszerű - kedvenc 2017-es magyar lemezeink közé is bekerült - Bori X után. (Már ha a két X-számot összegyúró Vigyázz, farkas!-t nem számítjuk). A kutya éji dala a lemez táncos világa után talán a legpunkosabb Péterfy Bori-szám ez ("két perc őrült vágta"); az X - a rendszerből törölve című, Ujj Mészáros Károly rendezte filmben lesz majd hallható (november 1-től), a hozzá készült klipben is láthatók ebből jelenetek. HonlapFacebookfesztiválmenetrend.


đon C
budapesti rapper és producer, legújabb kiadványán ez utóbbi arcát mutatja: a dán Razz-zal közösen készült Insightful Visions boom bap alapokra helyez megvagdosott (helyenként elhangolt) zongorát, gitárt, néha emberi hangokat, az eredmény pedig egy nagyon nyugis, szerethető beat tape, ami valóban "egyfajta természetben való barangolásnak is felfogható". Facebook


A Böbe haverjai alternatív rockot játszik, amit két dolog tesz egyedivé: egyrészt a sajátos gitárhangzás, másrészt a nagyon életközeli, szórakoztató (néha viccesen bunkóskodó) szövegek; sok közülük Budapest konkrét helyszínein játszódik). Ehhez illik a magyar alterból jól ismert "amatőr" feeling is, ami még hozzátesz az összképhez. Facebook


A Cartoon Rapwork az, aminek a címe alapján gondolni lehet: Szurok, aki rapper és producer is, Cartoon Network-ös rajzfilmek zenéiből vágott alapokat a csatorna engedélyével, és ezekre rappelt rá. Korántsem gyerekes számok ezek (a választott sorozatok sem a legcukimukibb gyerekmesék), hanem a kemény, odamondós régisulis rapet képviselik. Meglepő lehet, de az alapok tök jól illeszkednek ehhez. Van egy szám a mai lányok bűnös léhaságáról, ebből vettük a címet. (A képet viszont a Kolin-klipből alább.) A YouTube-on nincs fent az egész, ahhoz meg kell venni CD-n. Szurok itt mesél a projektrőlFacebook


Megjelent a már beharangozott Bobafett.lemez,  a Kotorszky, ami az utóbbi években megjelent szerzeményekből válogat, vagyis ismerhetjük már mindegyiket, de most akkor itt vannak egyben, digitálisan szabadon választott összegért, valamint CD-n és vinylen is, innen rendelhető.

2017-ben az Ördögkatlan fesztiválon majd' négyórás, Cseh Tamásra és Leonard Cohenre egyszerre emlékező koncertet tartottak (ők ketten a kilencvenes években majdnem együtt koncerteztek), Alexandre Balanescu, a 30Y, Dresch Mihály, Kiss Tibi, Lovasi András, Másik János, Víg Mihály és sokan-sokan mások részvételével. Erről készült egy 52 perces dokumentumfilm, amiben a koncertek és közönségük mellett archív felvételeket is bőven láthatunk. A Hvg.hu mutatta be, ott lehet bővebben olvasni a rendezvényről és a filmről; az idei Ördögkatlan fesztiválon is levetítik. Ördögkatlan fesztivál, július 31-augusztus 4.

Két feldolgozás is készült mostasnában az Emergency House 1996-os Dübörög a ház című slágeréből. A Kolin viccesre vette a figurát, és hozzátette a 4F Club Balaton láz című számát is; a Biebers viszont könnyed, ámde komoly popdalként fogta fel az eredetit. The Kolin FacebookThe Biebers Facebook.


Összeállítás: Rónai András

https://recorder.blog.hu/2018/07/26/fegyvere_popo_foto_rec_hu
Fegyvere popó fotó - Rec.hu
süti beállítások módosítása