Magyarradar – Lissomist

2018.07.07. 09:00, corecorder

Dusnoki Georgina fellépése Lissomist szólóprojektjével az idei Ladyfest egyik legmegnyugtatóbb és -érdekesebb programja – ambientes finom elektronikája egészen 2012 óta fejlődik, időközben pedig kísérletezni kezdett a Nils Frahm-féle modern klasszikus iránnyal. Vasárnapi koncertje előtt Magyarradarban mutatja be magát.

Megalakulás éve: Kisebb-nagyobb szünetekkel 2012 óta írok és veszek fel saját zenéket.

Honnan: Kecskemét

grand_cafe_2.jpgTagok: Dusnoki Georgina

Stílus: ambient, instrumentális, elektronikus, modern klasszikus

Hatások:  Ambient szálon a Hammock amerikai duó dalai hatottak rám leginkább. Az utóbbi időben kísérletezem modern klasszikus iránnyal, és ennek elektronikával, ritmikával való keverésével. Ólafur Arnalds és Kiasmos, Nils Frahm, Dustin O’Halloran és az ő mellékprojektje - A Winged Victory for the Sullen a legfontosabb nevek számomra.

Kiadók:  -

Történet: Általános iskolában zongorát tanultam, majd 14 évesen kezdtem gitározni. 2012-ben kezdtem el ismerkedni a zeneszerkesztő programok világával, egy szál gitáromat a laptopomra csatlakoztatva vettem fel sávonként az első zenéimet. Ekkor magamnak írtam a számokat, elvarázsoltak az úszó gitárdallamok és egyfajta stresszoldásként, nyugtató hatása miatt használtam a dalírást. Később elkezdtem több hangszer bevonásával is kísérletezni pl. dobok, basszusgitár, zongora.

Először 2015-ben töltöttem fel pár dalomat Youtube-ra és Soundcloudra, így főleg barátokhoz, ismerősökhöz jutott el a zeném. Ez hozta a lehetőséget, hogy belépjek a Fleet goes North szintén kecskeméti post-rock zenekarba, ahol azóta is szóló/ritmus gitárosként játszom. Emellett eleinte némileg visszaesett a szóló projektemre fordított figyelmem, viszont az utóbbi egy évben visszatértem hozzá és igyekszem új irányokat kipróbálni, technikailag fejleszteni magam, hogy minél komplexebb, kifejezőbb dolgok születhessenek.

Sokáig nem kerestem a fellépési lehetőségeket, hiszen egyedül nem könnyű pl. két gitárra és egy zongorára írt számot eljátszani, viszont looper segítségével már más a helyzet. Dalok írására és élő előadásnál használtam eleinte pedál formájában, ma már teljes mértékben szoftveresen, így több (digitális) hangszert is tudok a gitár mellett loopolni. Emellett egyes daloknál fél-playbackkel tudom megoldani az élő játékot.

Megjelenések: Self release módon töltöm fel a dalaimat Youtube-ra, Soundcloudra de már Bandcampen is elérhető legutóbbi számom.

Küldetés:  Mindig is szerettem a kevert műfajokat, a szívemhez legközelebb azok az előadók állnak akiknek meghatározhatatlan egy szóban a stílusa. Szeretném a modern klasszikus, filmzenés irányt továbbra is a dallamosabb ambienttel és elektronikus ritmikával elegyíteni.

Jövőkép:  Tanulmányaimhoz és tulajdonképp szakmámhoz igazodva hangmérnöki, produceri pályán szeretnék tevékenykedni. Lehetőségekhez mérten tervezek akusztikus módon felvett pl. szimfonikus elemeket, zörejeket vinni a zenémbe, talán egyszer vonós zenészekkel színpadra lépni, emellett alkalmazott zeneszerzéssel foglalkozni.

Mellékprojektek: Fleet Goes North

Szexepil: Lágy dallamok, finom részletek, nyugalom.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egy 2016-ban, az Arkt Művészeti Ellátóról készült dokumentumfilmben megszólal pár dalom. Illetve ez a cikk! :)


ITT A LADYFEST TELJES PROGRAMJA!

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

https://recorder.blog.hu/2018/07/07/magyarradar_lissomist
Magyarradar – Lissomist
süti beállítások módosítása