Kísérletező techno, kedves lo-fi jam szombaton az Aurórában

2018.07.06. 12:11, RRRecorder

foql.jpg

FOQL és MLUB: ők a szombat esti koncert külföldi vendégei, négy betűs a nevük, kísérletező zenét játszanak, ennek meglehetősen különböző fajtáit. Szombat este játszanak mindketten az Aurórában.

A lengyel FOQL, vagyis a fenti képen látható Justyna Banaszczyk a techno kísérletező leágazása, a posztpunk/coldwave és az atmoszférateremtő ipari ambient között mozog, zenéje egyszerre táncolható és odafigyelős hallgatásra is nagyon alkalmas. A lengyel zenész tagja az Oramics projektnek is, ami a nők jelenlétét kívánja erősíteni az elektronikus zenében (Daphne Oram elektronikus zenei úttörő nyomán).

Az est másik külföldi fellépője a német MLUB, akiket a leírás "lo-fi jam duó"-ként jellemez, ami stimmel is, de talán nem az jut eszünkbe róla, hogy a gitárokat, elektronikát és környezeti felvételeket használó páros zenéje kifejezetten kedves, szép türelmesen építkezik.

Magyar részről élőben Új Bála (a link túlvégén sok zene, egyik kiadványa 2017-es kedvenceink között szerepelt), valamint DJ-k: Mystic Voip (PÉNZ) és Max Sinclair (Dalmata Daniel). Mindez július 7-én, szombaton az Aurórában, részletek itt.

Címkék: foql mlub
https://recorder.blog.hu/2018/07/06/kiserletezo_techno_kedves_lo-fi_jam_szombaton_az_auroraban
Kísérletező techno, kedves lo-fi jam szombaton az Aurórában
süti beállítások módosítása