SzezOn – A nyár magyar fesztiváljai (7. rész: Bánkitó)

2018.07.04. 00:51, corecorder

A hazai fesztiválkínálat évek óta igen sűrű és sokféle igényt kielégít. Kicsi, közepes, giga, rétegműfajokat lefedő, nagy sztárokat színpadra állító, az ország minden régióját beborító – minden hétvégén van hová menni. De segítünk a vakáció tervezésében, itt van a húsz legjobb, legfontosabb feszt, plusz még több mint féltucatnyi másik. Cikksorozatunk következő részében a július második hétvégéjére kifutó, független Bánkitó.

További magyarországi fesztiválajánlatok 2018 nyarára: KolorádóFishing On OrfűVOLTTű FokánBalaton Sound, Vénégy, Rockmaraton.

# BÁNKITÓ

Időpont: július 11-14.

Helyszín: Bánk

Jegyár: bérlet 25.000 Ft

Mitől nagyfesztivál, ha nem az izgalmas külföldi fellépőktől? E meghatározás szerint pedig igazat ír a Bánkitó, hogy ők „az ország legkisebb nagyfesztiválja”. A biciklis rendezvényből kinőtt esemény évről évre jobb előadókat szerződtet, idén fellép a keleties-elektronikus Acid Arab, a Suuns, az Iceage, valamint a berlini queer performansz Sado Opera, mindezt pedig a budapesti alternatívzenei színtér kíséri. Ami viszont megkülönbözteti a Bánkitót más fesztiváloktól, az a függetlenség és a civil szerveződés – idei témájuk: 2028.

Varga Zsófia


ilyen volt Bánk tavaly:

 
FESZTIVÁLSZEZON CÍMŰ FÓKUSZTÉMÁNKBAN NEMZETKÖZI ÉS HAZAI FESZTTÖRTÉNET, FARMHELYSZÍNEK ÉS SOK MÁS.

https://recorder.blog.hu/2018/07/04/szezon_a_nyar_magyar_fesztivaljai_7_resz_bankito
SzezOn – A nyár magyar fesztiváljai (7. rész: Bánkitó)
süti beállítások módosítása