Rockkal a túlstatisztikázott világ ellen - The Trousers EP-premier

2018.06.23. 10:00, RRRecorder

the_trousers_no1.jpg

A Trousers őszre tervezett, ötödik nagylemezét három számos EP-vel harangozza be.

Az Invisible Darkness című albumról megmutattuk már a You Got Me Rollin’ című dalt, aztán nemrég a Dancer From The Dance videóját, most pedig itt van a lemezt felvezető EP-n mindkettő, plusz még egy új szám, Kőváry Zoltán kommentárjaival.

the_trousers_dancer_from_the_dance.jpgDancer From The Dance - A kislemez címadó dala, a Dancer From The Dance nemrég bemutatott videóklipje már a szeptemberre várható nagylemezünk beharangozója. A klip a hetvenes évek elején forgatott Wattstax című film képkockáinak felhasználásával készült a „feketék Woodstockjáról”. A dal riffje és címe - ez utóbbi egyébként egy William Butler Yeats-versből van - még a gyerekkori bandám idején született, maga a kompozíció viszont teljesen új. Kicsit olyan, mintha a klasszikus AC/DC-t vegyítenénk a Wattstax-korabeli ősi soul-funk zenékkel”.

You Got me Rollin' - Ez volt az első dal, ami elkészült az új lemezhez,és jó ideje koncertkedvenc. Akik ismernek bennünket, sokkal inkább ezt a dalt tarthatják „tipikus” Trousers-nótának, mint a Dancer From The Dance-t, mert gyors, energikus és melodikus. Alapvetően mindig is tetszettek az olyan dalok, ahol a végén jön be egy harmadik zenei vagy énektéma, persze organikusan következve az előzményekből. Ez is ilyen, ezért lehet olyan érzése a hallgatónak, hogy jó értelemben "elszabadul a pokol".

Drowning In Numbers - Általában ritkán fektetünk kifejezett hangsúlyt a szövegekre, ebben a felvételben azonban valamivel nagyobb a szerepe. A Számokba fúlva egy 90-es évekbeli Peter Greenaway-filmre hajaz, és arra utal, hogy mennyire túl van matematizálva és statisztikázva a világ, hogy a mennyiségi adatok képezik az alapját az értékítéleteinknek, ami nagy baj. Zeneileg ez egy lassabb, döngölősebb tétel, ami az előző lemezeinkről az If I Was Your Ocean vagy a Mortal Moon által képviselt irányvonalat hozza.

A Trousers honlapja itt, Facebook profilja itt van. Nyáron a következő fesztiválfellépéseik lesznek: július 25-én a székesfehérvári FEZEN Fesztiválon, augusztus 3-án az esztergomi Sportalsó szabadtéri színpadán, augusztus 9-én pedig a kiskunfélegyházi Oldalkocsi Találkozó és 1. Nemzetközi Oldalkocsis Crossversenyen. Budapesten augusztus 24-én, az A38 teraszán játszanak legközelebb a Peter Kovary & The Royal Rebels társaságában. A fenti fotót Szili László készítette.

Címkék: premier the trousers
https://recorder.blog.hu/2018/06/23/rockkal_a_tulstatisztikazott_vilag_ellen_the_trousers_ep-premier
Rockkal a túlstatisztikázott világ ellen - The Trousers EP-premier
süti beállítások módosítása