Amber Smith video session-trilógia vol.1: Pyrrhic Victory

2018.06.18. 13:01, rerecorder

dy7i0816.jpg

Bő egy éve, 2017 áprilisában megjelent az amber smith New című hetedik, egyik legjobb albuma, amelyhez készült két hagyományos videoklip (a Cape című a Recorderen debütált), most pedig egy olyan élő video session, amelyet mindig is szeretett volna a zenekarvezető, Poniklo Imre. A három videót a hét három különböző napján mutatjuk be, itt az első a Pyrrhic Victoryhoz.

„Az egész session onnan jött, hogy már nagyon régóta szerettem volna az amber smith-szel is egy ilyet csinálni. Sőt, a 2012-es lemezünk megjelenése körül is tervben volt, meg is lett hirdetve, és épp nálatok lehetett közönségnek jelentkezni (nevet) – aztán betegség miatt utolsó pillanatban le kellett fújnunk” – mesél az ötletről a frontember.

A session hátteréről (amely által a zenekar próbatermébe is betekinthetünk) ezt mondta a Recordernek Poniklo Imre: „A tavalyi lemezhez két klip ugyan készült, de azt éreztem, sőt érzem is, még mindig kevesekhez jutottak el ezek a dalok. Én az egyik legjobb albumunknak tartom. Úgyhogy két számot játszottunk a lemezről (Pyrrhic Victory és Someday). A középső dal, a Merciful Sea 2013 -ban jelent meg az Another Way, csak online kiadott kislemez kvázi B-oldalaként – ha ez meg jelent barmit mostanság. Akkor eléggé semmilyen szituban volt az amber smith, Oszkár basszusgitáros épp elment, Toof épp érkezett. Ez amúgy az ő egy korábbi demója, így csak felvettük mellékesen. Azóta az egyik kedvencem lett, és több figyelmet érdemelne ez is, sokszor saját akusztikus koncertjeimen is játszom, szóval ez is bekerült ebbe a video sessionbe.”

És, hogy hogyan zajlott a forgatás? „Az egész teljesen live, néhány óra alatt fel is vettük – a képet Sinco Jim, a hangot pedig a Klustersből ismert Barcsa Balázs rögzítette. Szintin Seltsam Jani, a Meztelen Diplomaták gitárosa segített be, aki egy éve koncerteken is szintizik alkalmanként.”


Íme a három élő video session közül az első, mai premier, a Pyrrhic Victory

 

valamint a remek New című 2017-es nagylemez: 

 

Amber Smith Facebook-oldal

fotó: sinco.hu

https://recorder.blog.hu/2018/06/18/amber_smith_video_session-trilogia_vol_1_pyrrhic_victory
Amber Smith video session-trilógia vol.1: Pyrrhic Victory
süti beállítások módosítása