A punk segített a zavaros időszakban - Jackie's Gun dalpremier

2018.06.12. 13:20, RRRecorder

jackies_gun.jpg

A több tehetségkutatón is nyertes Jackie's Gunt a punk, a grunge, a metal inspirálja. Most lendületes punkdallal jöttek ki a fesztiválszezon előtt.

A Jackie's Gun 2015-ben alakult, kezdetben akusztikus duóként, de nem bírták sokáig, és egy punk, grunge, metal, meg úgy általában a rockzene mindenféle stílusa által inspirált zenekarrá bővültek; többek között Péterdi András énekes is ekkor csatlakozott. 2017-ben jelent meg Cell című nagylemezük, és megnyerték a Police Fragrances Rebel Yell tehetségkutatót; 2018-ban pedig a Sound Of The University-n lettek első helyezettek. Így felléphetnek a Strand és az EFOTT fesztiválokon, és dinamikus Sennheiser mikrofonnal is gazdagabbak lettek. "Most kemény munkára és egy kevéske szerencsére van szükségünk ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket jól ki is tudjuk használni" - mondták ezekről a tehetségkutatókról.

A zenekar mostanában új dalokkal jelenkezik, közülük a VA Valery itt a Recorderen debütál. Bár új dal, nagyjából egy éve született, az első lemez és az azt követő tagcsrék utáni "zavaros időszak" során - mesélte róla Fodor Krisztián, aki Hegyi Ádámmal együtt a Jackie's Gun alapítója volt. A szám segített abban, hogy tisztázzák, "most merre is halad a zenekar", és abban is, hogy a két új taggal (Imrei Ariel - basszusgitár, Milei Bálint - dob) megtalálják a hangot. "Annak ellenére, hogy előtte szinte teljesen más zenei körökben játszottunk, mindannyian szeretjuk a punkot és inspiral minket."

Miután koncerteken is kipróbálták, és látták, milyen jó hangulatot kelt, úgy döntöttek, hogy még a készülő, de más irányba indult második nagylemez előtt felveszik és kihozzák. "Jött a lehetőség Puskás Danitól, hogy mi lenne ha Stamusic stúdioban vennénk fel a dalt Stámusz Ferivel. Mi persze rögtön igent mondtunk. Dani mint producer és Feri mint hangmérnök elképesztő munkát végeztek, nagyon hálásak vagyunk nekik. Szeretnénk üzenni azoknak, akik olvassák ezt a cikket és úgy gondolják, hogy ők csak az elektronikus zenéhez értenek: nagyon tévednek!!"

Alább tehát a dal. A Jackie's Gun a Facebookon itt található meg, a zenekar július 15-én lép fel az EFOTT-on.

https://recorder.blog.hu/2018/06/12/a_punk_segitett_a_zavaros_idoszakban_jackie_s_gun_dalpremier
A punk segített a zavaros időszakban - Jackie's Gun dalpremier
süti beállítások módosítása