R. Kelly: 30 éve még megállíthattak volna, most már késő

2018.05.23. 11:33, RRRecorder

Újabb nő vádolta meg az énekest azzal, hogy megerőszakolta, fogva tartotta és szándékosan megfertőzte herpesszel. Előkerült egy videó, amin R. Kelly azt mondja: most már nem lehet őt megállítani.

Nemrég írtunk az R. Kelly-ről szóló dokumentumfilmről, amiben újabb részleteket árultak el volt munkatársai arról, ahogy (állítólagosan) amolyan szektavezérként gyakorlatilag fogva tart, "idomít" és szexre kényszerít lányokat, köztük nem egyszer kiskorúakat. Nemrég kiderült, hogy újabb nő emelt vádat az énekes ellen. Mint mondta, R. Kelly "lelkileg és szexuálisan" bántalmazta; ha nem engedelmeskedett, bezárta az autójába vagy a lakásába; akarata ellenére videóra vette, ahogy szexeltek; herpesszel fertőzte meg, valószínűleg szándékosan.

R. KELLY VISELT DOLGAI, RÉSZLETESEN

R. Kelly az ilyen vádakat rutinszerűen tagadja, de jó ideje a kiadott közleményeken túl nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Felkerült viszont a netre egy privát videó (történetét lásd itt), amin férfitársaságban, (legalább részben) NBA-játékosok előtt beszél. Szerinte harminc évvel elkéstek azok, akik el akarják hallgattatni, ugyanis már "beoltotta a világot a zenéjével", és "egymillió motherfucker gyűlöl, de 40 milliárd motherfucker szeret". "Mint sokan közületek, én is meg vagyok bilincselve, a sorsomhoz vagyok billincselve" - mondja. Poharát pedig az "erős motherfuckerökre" emeli, mondván: benne is megvan a "kosaras mentalitás", vagyis "amíg nálam van a labda, a világ védekezésre van kényszerítve".

Az elhallgattatásra vonatkozó szavak valószínűleg a #MuteRKelly kampányra vonatkoznak, ami azt szeretné elérni, hogy a rádiók ne játsszák a számait, és ejtse az ügyben régóta csak hallgató RCA kiadó. Egyelőre egyetlen komoly hozadéka lett ennek: a Spotify bejelentette, hogy a szolgáltató által összeállított playlisteken nem fognak R. Kelly-dalok szerepelni. Ennek azonban nem lett meg a várt eredménye: a számok lejátszásai tovább emelkedtek, mint ahogy az elmúlt két évben folyamatosan látni lehetett.

Visszaestek viszont a többszörösen bántalmazással, rablással és fegyverrel fenyegetéssel vádolt fiatal rapper, XXXTentacion lejátszásai, akit szintén eltávolítottak a Spotify saját playlistjeiről. Ugyanakkor ezt a gyakorlatot sokan bírálják: egyrészt a Spotify a bíróság helyett kíván dönteni arról, ki bűnös és ki nem; másrészt összekeveri a művészt mint embert a zenéjével (ezt a témát itt jártuk körül alaposan); harmadrészt pedig a popzene hosszú történetében rengeteg embert lehetett erőszakoskodással, nőgyűlölettel stb. vádolni, többeket el is ítéltek, ám ezek közül csak nagyon keveseket érint a Spotify döntése.

Címkék: r kelly
https://recorder.blog.hu/2018/05/23/r_kelly_30_eve_meg_megallithattak_volna_most_mar_keso
R. Kelly: 30 éve még megállíthattak volna, most már késő
süti beállítások módosítása