Whitney Houstont gyerekkorában molesztálta 18 évvel idősebb unokanővére

2018.05.17. 12:45, RRRecorder

whitney_houston.jpg

A Whitney című dokumentumfilm fedi fel Whitney Houston titkát, amit még édesanyjának sem mondott el.

Cannes-ban - ahonnan rendszeresen tudósít a Recorder - mutatták be a dokumentumfilmet, amiben a 2012-ben elhunyt énekesnő féltestvére, Gary Garland és volt asszisztense, Mary Jones egyaránt megerősíti, hogy Whitney Houstont és Garyt gyerekkorában molesztálta unokatestvérük, Dee Dee Warwick. A szintén énekesnő - többek között Aretha Franklin mellett vokálozó - Dee Dee 18 évvel volt idősebb Whitneynél. Mint a később az NBA-ben játszó Gary elmondta, hogy gyerekkorukban szüleik sokszor távol voltak (édesanyjuk, Cissy Houston énekesnőként turnézott), és ilyenkor különféle rokonok vigyáztak rá, Whitneyre és testvérükre, Michaelre. Ezt használta ki unokatestvérük.

Még részletesebben beszél minderről Mary Jones, aki hosszú időn át volt Whitney Houston asszisztense. Mint mondja, először ő mesélt tesvérének gyerekkori molesztálásáról, és erre válaszul mondta el az énekesnő, hogy "engem is molesztáltak gyerekkoromban, de az nem egy férfi volt, hanem egy nő". Édesanyjának soha nem mondta el, és persze a nyilvánosság előtt sem beszélt erről. De a film rendezője szerint egy-két utalást azért elejtett; például egy interjúkérdésre, hogy mi dühíti, rögtön a gyerekmolesztálást említette. Ahhoz is ragaszkodott, hogy lánya mindig vele menjen a turnékra, nem hagyta őt rokonokra.

A LEGNAGYOBB DÍVÁK - KÖZTÜK PERSZE WHITENY HOUSTON

A Whitney rendezője, az Oscar-díjas Kevin Macdonald a Vanity Fairnek elmondta, hogy nem állt szándékában ilyen "bombát robbantó" filmet készíteni, inkább az érdekelte, hogy megfejtse az énekesnő titkát, és más képet fessen róla, mint ami az utolsó éveiben a bulvárlapokban megjelent a "drogfüggő, szétesett" énekesnőről. Több száz órányi, Whitney Houstonról készült videó alapján azonban valami gyanús lett neki. "Soha nem érezte jól magát a bőrében. Fura módon aszexuális volt; egy gyönyörű nő, aki soha nem volt igazán szexi. Korábban láttam és csináltam filmeket olyanokról, akiket gyerekkorukban abuzáltak, és a viselkedése felkeltette bennem a gyanút: talán ez volt mindennek a hátterében."

Először olyasvalaki erősítette meg a gyanúját, aki nem akart ezzel kamera elé állni; mire az említett két interjúalanyt meggyőzte arról, hogy nyíltan beszéljenek, már majdnem készen volt a film.

Címkék: whitney houston
https://recorder.blog.hu/2018/05/17/whitney_houstont_gyerekkoraban_molesztalta_18_evvel_idosebb_unokanovere
Whitney Houstont gyerekkorában molesztálta 18 évvel idősebb unokanővére
süti beállítások módosítása