Jön a leghíresebb zenei könyvsorozat a Spotify-ra

2018.05.09. 12:09, RRRecorder

33_1_3.jpg

A 33 1/3 mind a 131 kötete felkerül majd.

A Bloomsbury által kiadott sorozat mind a 131 rövid kötete egy-egy, a szó tág értelmében klasszikus albumot jár körbe; van itt Beatles, Rolling Stones, Beach Boys és Miles Davis, de az ABBA-tól Andrew W.K.-n át a Kanye Westig, Brian Enótól a Canen a New Kids On The Blockig sok minden. A szerzők is sokfélék; időről időre nyilvánosan meghirdetik, hogy lehet jelentkezni könyvtervvel.

A Spotify ezt a sorozatot szerezte meg magának exkluzívan; a következő egy évben kerülnek fel a könyvek (ha jól értjük, nem egyszerre), és egy évtizeden át minden újabb is. Mégpedig "többféle formátumban", ami a Forbes tippje szerint azt jelentheti, a szöveges kommentárt és az elemzett album dalait valamilyen módon összekapcsolja majd a stream szolgáltató.

A megállapodás kontextusa az, hogy mivel nagyjából az összes stream szolgáltatónál ugyanaz a 30-40 millió dal hallgatható meg, és az árai is ugyanolyanok, mással kell megkülönböztetniük magukat. A Spotify egyik fő fegyvere a playlist és az ajánló algoritmus, de podcastokkal, videókkal és egyéb zenével kapcsolatos, de nem zenei tartalmakkal is kísérleteznek; mint ahogy az Apple Music is készít exkluzív dokumentumfilmeket.

A 33 1/3 honlapja itt vanitt a teljes lista a megjelent kötetekről, itt meg egy válogatás a 33 legjobb könyvvel. 

Címkék: spotify 33 1/3
https://recorder.blog.hu/2018/05/09/jon_a_leghiresebb_zenei_konyvsorozat_a_spotify-ra
Jön a leghíresebb zenei könyvsorozat a Spotify-ra
süti beállítások módosítása