Egymilliárddal többet költött a sztárfellépőkre a Sziget

2018.04.19. 13:11, RRRecorder

sziget_headliners.jpg

Továbbá meghirdették a szeretet forradalmát, ami nem csak annyi lesz, hogy sok helyre kiírják, hogy Love Revolution.

A Sziget sajtótájékoztatóján Kádár Tamás főszervező (Gerendai Károly utóda) elmondta, hogy a nagyszínpad fő fellépőire költhető összeg növelése annak a növekedési stratégiának a része, amit a cégbe befektető külföldi tulajdonosokkal dolgoztak ki - mint arról tavaly írtunk, a Sziget tulajdonjogának nagy részét Providence Equity nevű brit-amerikai befektetőcég vette meg. A majdnem egymilliárd forintos emeléssel a teljes költségvetés várhatóan 8,6 milliárd forint lesz, a tavalyinál 12%-kal több. Ennek köszönhető Kádár Tamás szerint, hogy "minden idők legerősebb zenei programját sikerült összehoznunk". A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a közönség is visszaigazolta ezt: az ötnapos bérletek már el is fogytak, és korlátozott számban van már csak a diákbérletekből és a háromnapos bérletekből is.

A Sziget kiadott egy kiáltványt is, Love Revolution címmel, aminek a célkitűzései aligha fognak meglepni bárkit is, hiszen ezek "nem újak, hanem összefoglalják mindazt, amiért a fesztivál az elmúlt 25 évben folyamatosan kiállt", nevezetesen: erőszakmentesség, fenntarthatóság, emberi jogok, az előítéletesség, kirekesztés elleni küzdelem. Az viszont újdonságnak tekinhető, hogy ez most nemcsak a plakátokra kiírt jelszó lesz, hanem több programot is ennek jegyében szerveznek. Ilyen lesz a One Houre - One Love beszélgetéssorozat azz Afro-Latin-Reggae Falu helyszínen; kapcsolódnak a témához majd az utcaszínházak előadásai; az élőszobor bajnokság versenyzői, a Civil Szigeten bemutatkozó szervezetek és a Mission: Szitizen nemzetközi játék is - ez utóbbi április 22-én indul.

A környezettudatosság jegyében olyan újításokat vezetnek be, mint a víztakarékosan működő wc-k, a napelemekkel és egyéb környezettudatos megoldásokkal felszerelt EcoKemping, és ami a legtöbbeknek fel fog tűnni: a Re:pohár rendszer, ami a fesztivál alatt keletkező kb. másfél millió műanyag pohár helyére lép. Tízezer zsebhamutartó, csak kérésre adott szívószálak és más intézkedések is lesznek még, amik eredményét hatástanulmány vizsgálja majd.

A zenei program nagy részét már eddig is lehetett ismerni. Kiderült viszont a világzenei színpad számos fellépője. Köztük lesz az iskolateremtő Les Négresses Vertes; afrorockot játszik a Jupiter & Okwess; a török pszichedélia új hullámát képviseli Baba Zula; a rituális és az ipari zene sajátos fúzióját hozza el az Ifriquiyya Electrique. Natacha Atlas és a Transglobal Underground best ofot hoz, a Värttinä pedig egy finn rappert. Kapcsolódik ehhez a Karaván Sátor nevű új helyszín, ahol koncertek mellett dokumentum- és játékfilmek, ételbemutatók lesznek a kisebbségek, illetve az egymás mellett élő különböző közösségek témájában.

Izrael függetlenségének 70. évfordulójának apropóján számos előadó érkezik az országból, Borgore-tól a Jewish Monkeysig, vagyis nemcsak a világzenei helyszíneken találkozhatunk velük.

Címkék: sziget
https://recorder.blog.hu/2018/04/19/egymilliarddal_tobbet_koltott_a_sztarfellepokre_a_sziget
Egymilliárddal többet költött a sztárfellépőkre a Sziget
süti beállítások módosítása