Dope Calypso a Primaverán!

2018.04.05. 14:58, RRRecorder

dope_calypso_1.jpg

A Dope Calypsót a szakmának szóló Primavera Pro showcase hívta meg, de játszani fognak a nagyközönség számára is nyitott színpadon, a tengerparton is.

Először lép fel magyar zenekar Európa egyik legmenőbb fesztiválján, a Barcelonában tartott Primavera Soundon. Pontosabban a Dope Calypso a Primavera Pro nevű szakmai rendezvény showcase fesztiváljának vendége lesz. Erre több ezer szakmabelit várnak nemcsak Európából, hanem Észak- és Dél-Amerikából is. Ehhez kapcsolódik a Night Pro nevű színpad a tengerparton, ami már a nagyközönség számára is nyitott, vagyis tényleg a Primavera része, és általában ennek backstage-ében gyülekeznek a nevezett szakmabeliek; a Dope Calypso itt fog koncertezni.

MILYEN EZ A PRIMAVERA? ITT A TAVALYI BESZÁMOLÓNK

A magyar fellépés a HOTS-nak köszönhető: az exportiroda építette ki a kapcsolatot a Primavera Pro szervezőivel, és elküldte nekik azt a listát a leginkább exportképesnek ítélt magyar zenekarokkal, amit félévente újítanak meg háromszáznál több hazai szakmabeli megkérdezésével. A Dope Calypsót erről a Primavera szervezői választották ki. A hivatalos bejelentésben úgy jellemzik a zenekart, hogy "olyan, mintha Frank Black Magyarországon született volna, és egy garázszenekar frontembere lenne".

A HOTS a magyar showcase-jelenlét összefogó brandjeként indult, idén hivatalos, az államigazgatáson belül működő exportirodává vált, Bali Dávid vezeti. Szintén a HOTS-Primavera Pro együttműködésnek köszönhető, hogy magyar szakmabeli delegáció is utazik a fesztiválra; a Hangfoglaló Program nyílt pályázaton választotta ki, kiket támogat ebben.

ÍGY NÉZ KI A TENGERPARTI FESZTIVÁL: PRIMAVERA GALÉRIA

A Dope Calypso Portugáliába is megy Westway LAB nevű fesztivál / "kollaboratív platform" meghívására. Ez az a rendezvény, ami különböző országok zenészeinek együttműködését hivatott elősegíteni, itt indult meg például az Ivan & The Parazol és a portugál Nelson Graf Reis közös munkája: The Melonas nevű projektjük lemezét mi mutattuk itt be. A HOTS további munkájáról, a különféle európai showcase-ekre kiutazó zenekarokról és delegációkról többször beszámoltunk már, legutóbb itt

A Primavera Sound egyébként január végén jelentette be a nevek nagy részét. A fesztivált május 30. és június 3. között tartják, és fellép többek között az Animal Collective (Sung Tongs című lemezüket játsszák el), Björk, Nick Cave And The Bad Seeds, Arctic Monkeys, Lorde, Black Lips, Beach House, Slowdive, Migos, The National, Belle And Sebastian és sokan mások.

primavera_2018_plakat.png

https://recorder.blog.hu/2018/04/05/dope_calypso_a_primaveran
Dope Calypso a Primaverán!
süti beállítások módosítása