Ziggy Marley, Joss Stone, operasztárok és tripla Lajkó Félix a VeszprémFesten

2018.03.28. 13:39, RRRecorder

joss_stone.jpg

Bejelentették a 15. fesztivál sztárfellépőit. A címbe kiemelteken túl Amy McDonald és Aloe Blacc is fellép július 11. és 14. között Veszprémben.

Bob Marley gyermekei közül Ziggy az egyik leghíresebb, viszont ő eddig nem járt Magyarországon; július 11-én mutatja be, miért kapott nyolc Grammy-t. Szintén először jön hazánkba a különleges hangú skót énekes-gitáros-dalszerző Amy MacDonald, aki 2007-ben futott be, tavaly negyedik albumát jelentette meg. Járt már Magyarországon, de viszonylag régen (öt éve) Aloe Blacc, akit az egész világ ismer Avicii Wake Me Up-jából, de saját soul-pop zenéjére már jóval hamarabb is fel lehetett figyelni. Ő és MacDonald július 12-én lépnek fel.

Szintén a soulhoz (is) kapcsolódik Joss Stone, aki 2003-ban robbant be, legutoljára 2015-ben adott ki szólólemezt, tavaly viszont az igen erős nemzetközi gárdával (Nitin Shawney, Étienne M'Bappé és mások) összeállt Mama Earth nevű projektjével lepte meg a világot. Ő a zárónapon, július 14-én koncertezik Veszprémben.

JOSS STONE-INTERJÚNKBÓL KIDERÜL, MI AZ ÉNEKESNŐ BŰNÖS ZENEI ÖRÖME

Ők a popzenei világsztárok, a besorolhatatlan hazai sztár pedig Lajkó Félix, aki különleges programmal készül: a Lajkó Félix 3 arca keretében egyszer a lengyel Volosival, egyszer Jojo Mayer dobossal, egyszer pedig szólóban lép fel, július 11. és 13. között.

Szintén sztárok sora fémjelzi az öt év kihagyás után a VeszprémFesten ismét megrendezett operaestet július 13-án. José Cura és Ramón Vargas neve nemcsak a komolyzene elhivatott rajongói számára ismerős. José Cura nyitotta egy operaáriával 2004-ben az első VeszprémFestet, Ramón Vargas pedig háromszor is járt már itt a másfél évtized során. Ők ketten, valamint Miklósa Erika és Rost Andrea így együtt még nem léptek fel a fesztiválon, sőt, a két magyar énekesnő most először fog hazánkban együtt énekelni.

A VeszprémFesten július 11. és 14. között lesznek még ingyenes jazzkoncertek is, Rozé, rizling és jazz napok cím alatt. Részletes információk a fesztivál honlapján olvashatók; ugyanitt lehet majd jegyet venni április 3-tól.

 

 

Címkék: veszprémfest
https://recorder.blog.hu/2018/03/28/ziggy_marley_joss_stone_operasztarok_es_tripla_lajko_felix_a_veszpremfesten
Ziggy Marley, Joss Stone, operasztárok és tripla Lajkó Félix a VeszprémFesten
süti beállítások módosítása